Zápas s Devils Pens nezvládli, dali vzpomenout na minulý rok

V březnu tohoto roku prezident New Jersey Bob Butera veřejně obvinil Penguins z toho, že záměrně prohrávají své zápasy, aby se v draftu dostali k Mario Lemieuxovi. Po dnešním vzájemném měření sil je už možná jiného názoru. Pens totiž, už i s Lemieuxem v sestavě, podlehli jeho Devils 2:5 a jejich hra hodně připomíná tu z minulé sezóny, kdy z osmdesáti zápasů vyhráli jen šestnáctkrát.

"Fanoušci i novináři říkají, že dnes viděli tým z minulého roku. Nesmím už nikdy dopustit, aby se to znovu stalo," sdělil po zpackaném představení trenér Bob Berry a pokračoval: "V naší hře nebylo vidět vůbec žádné úsilí, což je pro mě velkým zklamáním. Aniž bych prozradil jejich jména, tak jen tři nebo čtyři hráči se dnes snažili."

Jedním z nich byl určitě Roger Belanger, který poslal Penguins hned v čase 2:44 do vedení 1:0, když vstřelil svůj vůbec první gól v NHL. Brankáře Devils Chica Resche překonal střelou zápěstím ze vzdálenosti asi šesti metrů.

Tučňáci si na začátku kromě gólu připsali i další velice slibné možnosti, Resch byl však vždy na místě a předvedl několik skvělých zákroků. Nejvíce se vyznamenal při šanci Marka Taylora a jednou mu pomohlo i štěstí, to když Mario Lemieux orazítkoval svým pokusem tyč.

"Jakmile jednou neproměníte šanci, je pryč. Je pak jedno kolik jich máte, stav zůstane pořád stejný," prozradil k začátku utkání Berry. "To je to, co dobří brankáři dělají. Když je potřeba, vytáhnou zákrok, který vás udrží ve hře," sdělil Doug Carpenter, Berryho protějšek na lavičce Devils.

"Měli jsme je porazit," krčil rameny pittsburghský Mike Bullard a pokračoval: "Místo toho, abychom ty akce zdárně dokončili, tak jsme nechali vyniknout gólmana nebo nastřelili tyčku. Tohle byl náš problém i v minulosti."

Tučňákům mohla v začátku utkání, už za stavu 1:0, pomoci i přesilová hra, první z celkem pěti v tomto zápase. Jenže během ní opět ukázali, že tuto herní činnost zoufale nezvládají. V této sezóně se při početní výhodě prosadili pouze třikrát z třiceti pokusů. "Naše přesilovka je hodně smutná. Zvláště když nás může dostat do sedla nebo alespoň zpět do zápasu. Beru to na sebe." sdělil Berry.

Hned čtyřicet sekund po vypršení přesilovky Devils díky brance Tima Higginse vyrovnali. A za další asi tři minuty se dostali po trefě Pata Verbeeka do vedení.

Penguins se přesto ještě nevzdali a v čase 30:35 vyrovnali na 2:2. O branku se po asistencích Mika Bullarda a Roda Buskase postaral Doug Shedden, když využil brejk dva na jednoho. O asi třicet sekund později chytil Resch lapačkou velmi dobrý pokus Maria Lemieuxe, který se posléze bohužel ukázal být jako vůbec poslední střelou Pens v zápase.

New Jersey se do vedení dostali ještě ve druhé třetině, když se backhandovou tečí z otočky prosadil Don Lever, a v té třetí pak vstřelili bezmocným Penguins ještě dvě branky.

"Nehráli jsme s takovou intenzitou jako v posledních zápasech," sdělil útočník Mike Bullard, se kterým souhlasil jeho kolega Doug Shedden: "Poslední zápasy se nám povedly a teď tu takhle prohrajeme doma. Mohli jsme se dostat na padesátiprocentní úspěšnost, moc nás to mrzí."

Do zápasu nenaskočili a zdravými náhradníky byli pravé křídlo Marty McSorley a obránci Todd Charlesworth s Kevinem McCarthym. To by se ale pro příští zápas proti Washingtonu mohlo změnit. "Potřebujeme najít hráče, kteří chtějí hrát," sdělil Berry.

Prohru Penguins vidělo 5 304 diváků, skoro dvakrát tak méně, než předchozí utkání v sobotu s Philadelphií. Během zápasu bylo ticho a chyběly i nejrůznější fanouškovské cedule, které jsme mohli vidět během prvních dvou domácích utkání. Dnešní návštěva navýšila celkový počet diváků této sezóny na 32 573 a snížila zápasový průměr na 10 858. Během prvních třech utkání loňské sezóny byl průměr 7 897 diváků.

26. 10. 1984, James, Převzato a přeloženo z deníků Pittsburgh Press a Post-Gazette









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození

Žádné výročí

Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
28775 hlasů, 22% (28775)
Jeff Skinner
26648 hlasů, 20% (26648)
Patricka Sharpa
26984 hlasů, 20% (26984)
T.J. Oshieho
26546 hlasů, 20% (26546)
Martina St. Louise
24538 hlasů, 18% (24538)

Celkem hlasů: 133491
Tento den v minulosti