Panterům k vítězství stačil průměrný výkon

Tým Pittsburgh Penguins byl prostředkem k překonání rekordu Floridy Panthers. Klub za slunné Floridy totiž ve ?Steel town? vyhrál posedmé v řadě a ustanovil tak nový týmový rekord.

PITTSBURGH (Palm Beach Post) ? Tým Pittsburgh Penguins byl prostředkem k překonání rekordu Floridy Panthers. Klub za slunné Floridy totiž ve ?Steel town? vyhrál posedmé v řadě a ustanovil tak nový týmový rekord. Chris Gratton vstřelil svoji první branku v posledních osmi zápasech a Panthers odskočili na čtyřbrankové vedení, které nakonec vyústilo v výsledek 5:3. ?Dnes večer jsme opravdu nehráli dobře,? řekl centr Olli Jokinen. ?Brankář Roberto Luongo zachytal bravurně, ale jako tým to nebylo nic moc.? Jednička Floridy pochytala jedenatřicet střel. V dresu Penguins vstřelil svou čtyřstou branku v kariéře John LeClair.

?Panteři?, kteří mají z posledních 12 zápasů statistiku 10-1-1, se posunuli na desáté místo ve Východní konferenci, když od osmého Montrealu je dělí šest bodů. Naopak Pittsburgh Penguins zůstává se čtyřiceti osmi body v celé NHL beznadějně poslední. Dalšími střelci za Floridu byli Nathan Horton, Gary Roberts, Rostislav Olesz a Juraj Kolník. ?Máme dva body, řekl centr Joe Nieuwendyk. ?Ale svoji hrou jsme akorát nechali vyniknout Luonga. Ke konci zápasu nás soupeř k ničemu nepustil. V pátek musíme hrát o mnoho lépe.? Florida porazila Pittsburgh podvanácté v řadě, což je nejdelší série Penguins v této kategorii. ?Někdy proti určitým týmům vyhrajete, i když je váš výkon bídný,? řekl Jokinen. Gratton vstřelil svou 16. branku sezóny, když převzal přihrávku od bývalého hráče Penguins Jona Sima a ?golfákem? prostřelil brankáře Fleuryho. Sim měl celkem za zápas dvě asistence. ?Někdy hrajete a střílíte opravdu dobře, ale nic z toho není,? řekl. ?Jediné, co můžeme ovlivnit je morálka a pokud se budeme dostávat do šancí, tak se nám bude dařit.? Do konce první třetiny zbývaly zhruba čtyři minuty, když se při přesilovce trefil Nathan Horton ? 2:0. Robertsovou zásluhou to na začátku druhého dějství bylo již 3:0 a za deset minut bylo po akci Olesze rozhodnuto. Fleuryho posléze vystřídal Caron.

?Když váš brankář nechytá dobře, je těžké zvítězit,? řekl trenér Penguins Michel Therrien. Pittsburgh tradičně zabral až ke konci zápasu a pomohla mu k tomu LeClairova trefa. LeClair se trefil 3 minuty před koncem druhé třetiny a gól byl zároveň čtyřstým v jeho kariéře. Na jeho gól si připsal asistenci nováček Noah Welch, který tak má čtyři body z prvních tří zápasů NHL. Jeho střela se odrazila k LeClairovi, který je na podobné situace zvyklý. ?Už jsem dal takových gólů spousty,? řekl LeClair. ?Na tenhle jsem se načekal dlouho a tak jsem rád, že to mám za sebou. Jsem potěšen, že mohu být v takové vybrané společnosti.? Rodák z Vermontu narážel na ten fakt, že se stal teprve sedmým Američanem, který překonal čtyřsetgólovou hranici. Jeho součet se nachází čtyři trefy za Tony Amontem z Calgary. Andy Gilbert v polovině třetí třetiny snížil na rozdíl dvou branek, avšak následný pokus o powerplay zmařil Juraj Kolník. Na výsledku nic nezměnila ani trefa Konstantina Kolcova. ?Nebyl to z naší strany podařený zápas,? řekl trenér Panthers Jaques Martin. ?Myslím si, že umíme hrát pohledný hokej, ale dnes to nebylo nic moc. Soupeř opravdu bojoval, to se musí uznat.?

30. 03. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Capuano 1968 (USA, 56 let)
Jason Woolley 1969 (Kanada, 55 let)
Krys Kolanos 1981 (Kanada, 43 let)
Rick Kessell 1949 (Kanada, 75 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
30496 hlasů, 21% (30496)
Jeff Skinner
28392 hlasů, 20% (28392)
Patricka Sharpa
28751 hlasů, 20% (28751)
T.J. Oshieho
28278 hlasů, 20% (28278)
Martina St. Louise
26315 hlasů, 19% (26315)

Celkem hlasů: 142232
Tento den v minulosti