Tučňáci udeřili v poslední minutě a porazili Flyers 3:1

Byl to zápas, který po většinu hrací doby neměl lepší mužstvo, Pittsburgh i Philadelphia v něm totiž oba zažili slabší i silnější chvilky a až do samého konce se tahali o vítězný gól. Ten nakonec vstřelil 37 sekund před koncem základní hrací doby Doug Shedden a ukončil tak sérii šesti zápasů, kdy Penguins na vlastním ledě nedokázali Flyers porazit.

Na začátku celé akce byl za stavu 1:1 Andy Brickley, který si za brankou vyměnil puk s Mikem Bullardem a poté ho poslal do brankoviště střelci Sheddenovi. "Měl jsem šanci zmocnit se ztraceného puku, nevím, co tam ti dva obránci dělali," okomentoval situaci Brickley.

Vítězství pak ještě gólem do prázdné branky potvrdil obránce Moe Mantha. "Byl to parádní zápas, po jehož celou dobu jsme skvěle bojovali," nechal se slyšet trenér vítězů Bob Berry.

Velkou zásluhu na dvou bodech pro Penguins měl i brankář Michel Dion, který v poslední třetině pochytal patnáct střel Flyers, z nichž nejméně dvě třetiny byly čisté gólové šance.

"Několikrát jsme nezvládli vhazování nebo ztratili puk na vlastní polovině hřiště. Naštěstí jsme měli Michela, který zasáhl, když jsme to potřebovali," sdělil Berry. "Flyers to nikdy nevzdali, pořád šli za vítězstvím," okomentoval hru soupeře jeden z hrdinů zápasu Dion.

Tentokrát se ale nevzdali, jak jsme tomu byli svědky v minulých sezónách, ani Penguins. "Hráli jsme disciplinovaně a byli jsme za to odměněni. To je dobré znamení do budoucna," řekl dále trenér Berry. "Vyhrát v poslední minutě je velká věc a schopnost dobrých týmů. A myslím, že to nejlepší jsme ještě neukázali," přidal se k trenérovi brankář Dion.

Ten předváděl skvělé zákroky hned od první třetiny, ve které se zaskvěl zejména při šancích Timma Kerra a Derricka Smithe, kdy oba stříleli z levého kruhu pro vhazování. I díky těmto zákrokům ukončil deset třetin v řadě, kdy Flyers proti Penguins vždy skórovali.

Pens si největší šanci první třetiny připsali díky střele obránce Roda Buskase. Ten napřáhl z pravé strany a brankář Pelle Lindbergh střelu vyrazil ramenem těsně před sebe. Osamocený puk pak tělem přikryl philadelphský Doug Crossman, který za tento čin dostal dvě minuty za zdržování hry. Penguins však přesilovou hru nevyužili.

První gól utkání padl ve druhé třetině v čase 27:09 a postarali se o něj dvojčata Ron a Rich Sutterovi, jediní dva hráči se zápornou +/- bilancí na soupisce Flyers. Než gól padl, kryl brankář Dion střelu Rona i dorážku Riche, na další dorážku Rona však už byl ale krátký.

Penguins gól sice viditelně utlumil, v čase 35:11 však přesto zvládli vyrovnat. Jednapadesáti gólový střelec z minulé sezóny Mike Bullard propasíroval skrz Lindbergha střelu backhandem a vstřelil tak svůj první gól v sezóně.

Po něm se až na malé výjimky hrálo do konce třetiny pouze v útočném pásmu Flyers, kde se Pens dostali do dalších třech vyložených šancí. Tu asi nejlepší spálil Mario Lemieux, když dvě a půl minuty před koncem dorážkou těsně minul odkrytou branku soupeře. Po něm se neprosadili ani Bryan Maxwell s Brucem Crowderem a tak o osudu zápasu musela rozhodnout až třetí třetina.

21. 10. 1984, James, Převzato a přeloženo z deníku Pittsburgh Press









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti