Red Wings porazili čas i Penguins

Celek Detroitu Red Wings se nechce své třiadvacáté účasti v play off v řadě jen tak vzdát. A ukázal to i proti Pittsburghu, který porazil na vlastním ledě 5:4 gólem Daniela Alfredssona 0,4 sekundy před koncem prodloužení. Pens si při rozhodující situaci vybrali trochu smůly, {marcandre-fleury}{Marc-Andre Fleury} totiž střelu z pravého kruhu normálně vyrazil a překonal ho až bránící spoluhráč {rob-scuderi}{Rob Scuderi}, od jehož nohy se puk odrazil za brankovou čáru. Video pak ukázalo, že to bylo ještě před vypršením časomíry.

"Když děláte věci dobře, tak štěstí přijde. Věděl jsem, že jsem neslyšel sirénu a že to bude dobré. Byl to pro nás velký zlom," okomentoval situaci při góle Alfredsson, který vstřelil třetí gól ve dvou zápasech.

Rozhodující gól nebyl jediným, který si do vlastní brány srazil hráč Pittsburghu. Samotnému {rob-scuderi}{Robu Scuderimu} se to totiž podařilo i v první třetině při oslabení a dalším nešťastníkem byl pak ve třetině třetí {olli-maatta}{Olli Maatta}.

Díky vítězství, už osmému z posledních deseti domácích střetnutí, se Red Wings na bod přiblížili k New Yorku Rangers, kteří drží poslední postupovou pozici do play off. "Udělali jsme nějaké chyby, soupeř udělal nějaké chyby, nějak jsme se s tím ale vypořádali a našli cestu jak vyhrát zápas. Je to pro nás velké vítězství," sdělil po zápase trenér Red Wings Mike Babcock.

Pittsburgh mohl utkání rozhodnout ve svůj prospěch ke konci základní hrací doby, kdy byl za píchnutí holí Davida Legwanda odměněn pětiminutovou přesilovou hrou. Brankář Jimmy Howard i obrana Detroitu však pracovala dobře a nenechala hráče v na venkovní utkání nezvyklých černých dresech skórovat.

"Soupeř dokázal dát gól ve správný čas. Když vedeme ve třetí třetině, nemůžeme si ho nechat vzít. A když pak máme výhodu pětiminutové přesilovky, musíme jí využít. Dostali jsme tvrdou lekci. Myslím ale, že úspěšné týmy se z těchto věcí poučí," sdělil po zápase kapitán Pens {sidney-crosby}{Sidney Crosby}.

Tučňáci nevstoupili do utkání dobře a v pětadvacáté minutě prohrávali po gólech Daniela Alfredssona a Gustava Nyquista už 2:0. Pak ale přišel úsek dvou minut a jednačtyřiceti sekund, během kterých Pens třemi góly otočili skóre. Prosadili se {lee-stempniak}{Lee Stempniak} a dvakrát {evgeni-malkin}{Evgeni Malkin}. Ve třetí třetině si vzal Detroit dvěma góly vedení zpět, stav 3:4 ale změnil na remízový v čase 54:17 sváteční střelec {craig-adams}{Craig Adams}.

Druhý gól Detroitu vstřelil Gustav Nyquist. Byl to jeho patnáctý gól za poslední dva měsíce (od 20. ledna), nikdo jich v NHL za tuto dobu více.

Na začátku druhé třetiny měl za stavu 2:0 Detroit sérii tří přesilových her, žádnou z nich však nevyužil a dal tak Pittsburghu šanci dostat se zpět do zápasu. "Byli zrovna zoufalí a my jsme se jim v tomto nechtěli vyrovnat. Dobré bránění přesilovek nám dalo druhou šanci," sdělil {sidney-crosby}{Crosby}.

"Je to tu vždy těžké, ale měli jsme šanci vyhrát. Puky se všude odrážely, není to dobrá prohra," nechal se slyšet střelec dvou gólů {evgeni-malkin}{Evgeni Malkin}.

21. 03. 2014, Will, Převzato a přeloženo z nhl.com









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti