Řádení Malkina, Neala a Crosbyho přineslo divoké vítězství

Po prohře ve Philadelphii si Penguins spravili chuť v domácím zápase s Winnipegem, který rozstříleli 8:4. Pět bodů bodů si už počtvrté v sezóně připsal Evgeni Malkin, čtyři asistence pak Sidney Crosby a tři góly James Neal. Penguins tak napodobili poslední měření sil s Jets které vyhráli 8:5 a ve kterém Malkin nasbíral také pět bodů.

Hned v první minutě zápasu vyzkoušeli hráči obou týmů gólmany na druhých stranách. Za Pittsburgh prověřil Ondřeje Pavelce Chris Kunitz, Za Winipeg pak Thiessena Blake Wheeler. Obě střely byly z kategorie nebezpečných, góly z nich však zatím nepadly.

To až ze střely Tylera Kennedyho ze třetí minuty zápasu. Hbitého útočníka našel v mezikruží milimetrovou přihrávkou zpoza branky Sidney Crosby, Kennedy na nic nečekal a střelou zápěstím přes Kyla Wellwooda nedal Pavelcovi šanci.

Z vedení se ale Tučňáci neradovali dlouho. Hned po asi minutě a půl se totiž do útoku vydal po pravé straně Tanner Glass a před brankou našel najíždějícího Jima Slatera. Ten dostal puk do branky sice bruslí, ale v souladu s pravidly, takže bylo vyrovnáno.

V polovině úvodního dějství zasáhl Evgeni Malkin hokejkou nechtěně do obličeje Marka Stuarta, protože jsou všák hráči za svoji hůl zodpovědní, musel ruský útočník na čtyři minuty na trestnou lavici.

První velkou šanci si ale při winnipegském přečíslení připsal Jordan Staal, když nastřelil tyčku Pavelcovy branky. Střela byla natolik přesná, že zmátla i pracovníka v aréně, který po ní spustil gólovou sirénu.

Početní výhodu ale nakonec winnipegští po minutě a půl hry využili, když Thiessena překonal střelou zápěstím Bryan Little. Tomu puk naservíroval do oblasti z pohledu Penguins levého kruhu Andrew Ladd. Ve zbytku přesilovky už se Winnipeg neprosadil.

Když se Evgeni Malkin vrátil na led, tak si hned po pár sekundách hry vynutil před brankou soupeře faul a Penguins se tak mohli těšit na přesilovou hru. Tu zvládli perfektně. Soupeře v ní zamčeli a vysílali jednu střelu za druhou, na konec se ujala ta do naprosto odkryté brány v podání Jamese Neala. Obranu Winnipegu předtím svými přihrávkami vyšachovali Evgeni Malkin a Sidney Crosby.

Ve druhé třetině tempo střílení gól neopadlo, ba naopak. Penguins jich nastříleli celkem čtyři, Winnipeg dva.

Jako první se ve druhém dějství trefil zápěstím James Neal, který využil toho, že byl brankář Pavelec rozhozen po předchozí akci Evgeni Malkina, který se středem tlačil před branku a za každou cenu se snažil do ní dostat puk. Neal zakončoval zblízka levé strany brankoviště.

Po góle si Penguins připsali velkou šanci po střele Kristophera Letanga a následných dorážkách. Puk už mířil za brankovou čáru, hráči Jets ho však v poslední chvíli stihli odpálit do bezpečí a po chvíli sami skórovali, když se z protiútoku dva na jednoho trefil podruhé v zápase Bryan Little.

Ani stav 3:3 ale nevydržel dlouho. V sedmadvacáté minutě zápasu se totiž za brankoou soupeře opět prosadil Sidney Crosby a podobně jako při prvním gólu zápasu vyslal okamžitou přihrávku na Tylera Kennedyho číhajícího před brankovištěm. Ten se pak z této pozice nemýlil a stejně jako předtím Little a Neal vstřelil také svůj druhý gól v utkání.

O další asi čtyři minuty později signalizovali rozhodčí vyloučení hráče Winnipegu a na led jako šestý muž skočil Sidney Crosby. Penguins se během této zvláštní varianty přesilové hry usídlili v útočné třetině a uzamkli zde svého soupeře. Po několik pěkných výměných našel Crosby na pravém kruhu Evgeni Malkina, který střelou příklepem vstřelil svůj dvoustý gól v NHL. Z tohoto milníku se mohli přímo v hale radovat i jeho rodiče, kteří jsou ve městě velmi oblíbení.

Winnipeg zbraně rozhodně nesložil a odpověděl po dalších třech minutách. Tentokrát se za něj prosadil Tim Sptapleton, který dokončil akci Bena Maxwella.

Penguins však přesto odcházeli do šaten s dvougólovým vedením. Tři minuty před druhou sirénou totiž dovršil svůj hattrick James Neal. Prosadil se střelou z první z velkého úhlu po spolupráci s kým jiným než s Evgeni Malkinem.

Ve třetí třetině se gólostroj zápasu už trochu zpomalil a na straně Winnipegu úplně zastavil. Jediné dva góly tohoto dějství vstřelili Evgeni Malkin, který si tak připsal pátý bod v zápase a Pascal Dupuis, který jednadvacátým gólem v sezóně stanovil svoje nové osobní maximum.

Evgeni Malkin zkoušel před gólem při vhazování obyvklou akci, při které ihned po vybojování puku střílí James Neal. Ta sice nevyšla, ale zato měla úspěch překvapivá střela Malkina ze záporného úhlu., Ta dokonale překvapila Chrise Masona, který po pátém gólu vystřídal v brance Jets Ondřeje Pavelce.

Dupuis pak na konečných 8:4 upravil po střele z první příklepem z větší vzdálenosti z pravé strany hřiště. Puk mu naservíroval Jordan Staal.

Penguins tak díky vítězství stále mohou pomýšlet na první místo v konferenci, při stejném počtu odehraných zápasů ztrácejí na vedoucí NY Rangers jediný bod.

21. 03. 2012, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti