Postřehy trenéra Bylsmy den po zápase

Tučňáci porazili v prvním zápase prvního kola Columbus 4:3, ale rozhodně se nedá říct, že by to bylo díky bezchybnému výkonu. Jak utkání viděl trenér Bylsma a jak a proč reagoval na určité situace, prozradil dnes ráno. Zbytek týmu měl volno.

Úprava útoků

Beau Benneet začal v zápase na pravém křídle první formace vedle Sidney Crosbyho a Chrise Kunitze. Pak byl ale po prvních dvaceti minutách hry přeřazen do třetí řady a v té první byl nahrazen Brianem Gibbonsem. "Myslel jsem, že v první řadě něco chybělo, že bylo potřeba ji něco přidat," sdělil Bylsma. To "něco" měla být rychlost Gibbonse. "Nevím, jak by obstál v celé lize, v našem týmu je ale Brian asi nejrychlejší hráč, určitě co se týče přímočarosti"

Ona přímočarost je to, co první řadě dlouhodobě dával Pascal Dupuis, který kvůli operaci kolene nemůže do konce sezóny hrát. Podobným typem hráče je i Chris Kunitz, který také obvykle na nic nečeká a hrne se do útoku, aby byl připraven přijímat přihrávky od Sidneyho Crosbyho.

"Sid je hráčem, který má rád a potřebuje, aby jeho spoluhráči vytvářeli rychlostí tlak na obránce a dokázali předpovědět, kde bude puk," nechal se slyšet Bylsma. "Tohle umí Pascal Dupuis i Brian Gibbons. Zatlačí na soupeře, čímž dají Crosbymu prostor pro jeho manévry. To je to, co Sidney chce po všech svých spoluhráčích."

Tučňáci v zápase vstřelili dva góly v přesilových hrách, kdy obě početní výhody dostali díky faulům právě na Briana Gibbonse.

Přesun útočníků přinesl oživení i ve třetím útoku, kde Beau Bennett předvedl několik zajímavých situací s Brandonem Sutterem a Lee Stempniakem. Bennett si připsal asistenci na vítězném Sutterově gólu a rovněž ho vyslal pěknou tečí do samostatného úniku na brankáře.

"Myslím, že ten přesun prospěl i Beaouovi. Se Stempniakem a Sutterem byli nebezpečným útokem, postarali se o vítězný gól. Co Beau do třetí řady přinesl, se mi líbilo," pochvaloval si Bylsma.

Ve třetí třetině měl Bennett pouze tři střídání, trenér Bylsma to vysvětlil tím, že to vyplynulo ze situace. O žádné zranění nebo nespokojenost s jeho hrou se nejednalo.

"Prostě jsme hráli s těmi hráči, které vyžadovala situace. Proti Johansenově řadě jsme nasazovali Tannera Glasse. Pak jsme měli přesilovku a na poslední čtyři minuty jsme měli vytipované čtyři hráče," prozradil Bylsma.

Varování pro Letanga

Kristopher Letang odehrál velmi špatný zápas. Mezi největší chyby, kterých se dopustil, bylo puštění Dereka MacKenzieho do samostatného úniku při přesilové hře Penguins (ze kterého zvýšil Columbus na 3:1) a úplně zbytečné vyloučení ke konci druhé třetiny, kdy sekl Booneho Jennera poté, co hra už byla dávno pryč.

Trenéři ho ve třetí třetině postavili pouze na tři minuty a pětapadesát sekund (v posledních šesti a půl minutách pak pouze na 48 sekund) a dali mu tak jasně najevo, že mu takové chování nebudou tolerovat.

Nejvíce trenéra Bylsmu rozzlobilo ono hloupé vyloučení, které mohlo stát jeho tým zápas. Od toho, že nechal velkou část zápasu Letanga sedět, si Bylsma slibuje, že jinak elitní obránce pochopí, jak se na ledě chovat. "Ať už zvýšením hlasu nebo přátelským popovídáním, myslím, že jsme mu dali vzkaz. Musí se zlepšit a tím se zlepšíme i jako tým," sdělil Bylsma.

Nis-kanón :-)

Úplně jiným příběhem než Letang byl v zápase obránce Matt Niskanen, který zařídil prakticky dva góly. Během úterý a středy trénovali Pens přesilovky s Evgeni Malkinem a Kristopherem Letangem na modré čáře a Sidneym Crosbym, Chrisem Kunitzem a Jamesem Nealem v útoku. A přesně tato formace dostala gól. Pak přišla na led ta druhá ve složení Matt Niskanen, Paul Martin, Beau Bennett, Brandon Sutter a Jussi Jokinen a gól naopak vstřelila. Po perfektní střílené přihrávce Matta Niskanena a neméně skvělé teči Beau Bennetta.

Trenér Bylsma se pak rozhodl postavit Niskanena na první přesilovku, kde ho vyměnil za Letanga, a ovoce mu to přineslo hned o pár okamžiků později. Po spolupráci s Evgeni Malkinem a Sidneym Crosbym vstřelil rodák z Minnesoty gól na 3:3.

"Máme v zásobě tři možnosti jak hrát přesilové hry. První s Letangem na modré, druhou s Niskanenem a třetí se dvěma obránci. Budeme využívat všech," prozradil Bylsma. "Matt udělal dobrou práci. Celá naše přesilovka dobře odpověděla ne ten obdržený gól, což bylo hodně důležité. Matt za to byl hodně zodpovědný, prosadil se v první i druhé přesilové formaci. Na přesilovce ho ještě určitě uvidíme.

18. 04. 2014, Will, Převzato a přeloženo z penguins.nhl.com




Další články tématu

27. 10. 2015 - Sergei Gonchar najat jako trenér obránců
17. 06. 2015 - Jacques Martin nadále mezi diváky
10. 03. 2015 - Penguins vylepšili obranu, na úkor vstřelených gólů
12. 12. 2014 - Trenér Johnston si musí poradit se zraněními
19. 06. 2014 - Rutherford si pohovoří i s Desjardinsem
18. 06. 2014 - Hledání trenéra ve fázi pohovorů
11. 06. 2014 - Rutherford má v plánu pohovor s Johnem Hynesem, koučem farmy
27. 03. 2014 - Mělo by vedení Penguins odvolat trenéra Bylsmu?
05. 12. 1984 - Trenér Berry hledá lék na devět zápasů bez výhry
03. 11. 1984 - Berryho těší start do sezóny, ne tak zranění Belangera
05. 06. 1984 - Berry chce hráčům nejprve změnit myšlení
04. 06. 1984 - Pod Berrym čeká Penguins tvrdý režim





Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti