Philadelphské prokletí trvá, Tučňáci tam opět nevyhráli

Předevčírem hráči Penguins porazili Flyers na vlastním ledě 3:1 a navnadili tak své fanoušky na včerejší odvetu, která se hrála ve Philadelphii, místě, kde Penguins nevyhráli už přes deset let. Ani s čerstvým vítězstvím v zádech se jim ale uspět nepodařilo a prohráli 2:4. Na výhru ve Philadelphii tak čekají už sedmadvacet utkání.

Během této šňůry, která trvá od 20. ledna 1974, si Pens dokázali kromě pětadvaceti porážek připsat také dvě remízy. Celková jejich bilance v hale Spectrum pak činí pět výher, jednačtyřicet proher a pět remíz. Na půdě žádného z dalších týmů NHL nemají Penguins tak tristní bilanci.

"Nevím, proč tomu tak je, ale užívám si to," sdělil k sérii trenér Flyers Mike Keenan, který je u týmu prvním rokem. "Zajímá mě jen to, že jsme prohráli dnes," nechal se slyšet jeho protějšek Bob Berry, rovněž týmový nováček.

Hlavním strůjcem philadelphského vítězství byl útočník Tim Kerr, který v čase 8:24 otevřel skóre a v čase 28:03 zvyšoval na 3:0. V šestém zápase tak vstřelil svůj pátý a šestý gól sezóny.

"Dnes jsme nehráli tak intenzivně. Na vlastní půlce hřiště jsme ztratili puk tolikrát, že už si to ani nepamatuji. Hráli jsme prostě slabě, to je vše," vysvětloval po zápase příčiny porážky trenér Pens Bob Berry.

Jedním z důvodů neúspěchu byly i přesilové hry, které Penguins dlouhodobě neumí - využili pouze tři z posledních čtyřiadvaceti. Čtyřikrát během první třetiny měli Flyers hráče na trestné lavici, jednou hráli Pens dokonce přesilovku pět na tři, přesto toho nedokázali gólově využít.

"Na začátku zápasu jsme měli vstřelit nějaké góly. Z nějakého důvodu se nám to ale nedaří. Asi budeme muset zpět ke kreslící tabuli a možná i více bojovat," nechal se po zápase slyšet střední útočník Mike Bullard.

Druhý gól Philadelphie vstřelil ve druhém dějství v čase 23:15 útočník Murray Craven, který k Flyers přišel před dvěma týdny z Detroitu výměnou za Darryla Sittlera. Ten nejprve objel u pravého kruhu obránce Bryana Maxwella a posléze kličkou překonal brankáře Denise Herrona.

"Najížděl na mě v plné rychlosti a já jen stál. Udělal dobrý pohyb, proti kterému jsem toho moc nemohl nadělat," kál se po zápase Maxwell.

Kromě již zmíněných Kerra s Cravenem se na straně Flyers ve druhé třetině gólově prosadil ještě Brian Propp. Ten v čase 35:27 překonal Herrona střelou na lapačku ze tří metrů.

"Na rozdíl od soboty jsme chtěli mít otěže zápasu ve svých rukou a to se nám podařilo. Soupeře jsme zlomili během druhé třetiny," sdělil po zápase brankář Philadelphie Bob Froese.

Na konci druhé třetiny se ještě stihli prosadit i Penguins, kteří konečně využili přesilovou hru. Na začátku celé akce byl v levém kruhu operující Pat Boutette, který vyslal ostrý pas na Maria Lemieuxe postaveného v kruhu levém. Ten pak na nic nečekal a našel u pravé tyče branky číhajícího Mike Bullarda, který zblízka překonal zasahujícího Froeseho. "Když zabereme, tak to jde," okomentoval situaci střelec Bullard.

Na konečných 2:4 z pohledu Penguins upravil skóre v čase 53:05 Andy Brickeley. Doug Shedden dal nejprve lekci ve vhazování nováčkovi Peteru Zezelovi - pokopl mu puk mezi nohama, objel ho, zmocnil se puku a přihrál na levé křídlo Brickleymu, který svou příležitost využil.

"Ten poslední gól byl z naší strany hodně hloupý, ale poučíme se z něj. Tentoktá nás naštěstí nic nestál," vyjádřil se dvougólový Tim Kerr.

22. 10. 1984, James, Převzato a přeloženo z deníků Pittsburgh Press a Post-Gazette









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození

Žádné výročí

Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
29212 hlasů, 22% (29212)
Jeff Skinner
27106 hlasů, 20% (27106)
Patricka Sharpa
27416 hlasů, 20% (27416)
T.J. Oshieho
26996 hlasů, 20% (26996)
Martina St. Louise
25007 hlasů, 18% (25007)

Celkem hlasů: 135737
Tento den v minulosti