Pens tak jak je známe, opět na dně

Přestože Penguins včera prohráli čtvrtý ze šesti zápasů a přihlíželo jim pouze něco přes pět tisíc diváků, trenér Bob Berry si stále myslí, že není důvod k panice. Pořád věří, že se nebude opakovat předchozí sezóna, kdy Pens vyhráli jen šestnáct zápasů a skončili poslední v celé NHL. Má však tato jeho víra reálné základy?

"Před sezónou jsem hráčům řekl, že budeme vyhrávat i prohrávat jako jeden celek. Jakmile začneme příliš střídat hráče a měnit sestavu, tým ztratí jednotu a ničemu to nepomůže. Tím ale nechci říct, že nezměníme vůbec nic," sdělil Berry po ranním tréninku.

Co se týče diváků, tak s těmi nemůže Berry dělat podle jeho slov vůbec nic. Když byl koučem v Los Angeles, majitel Jack Kent Cooke mu jednou pověděl: "Mladý muži, o diváky se vůbec nestarej. Pokus se vyhrát nějaké zápasy a oni sami přijdou." A touto radou se Berry řídí i v Pittsburghu.

Právě výhry však mohou být pro Berryho problémem. Po slibném úvodu sezóny, během kterého Penguins po dvou těsných porážkách dvakrát za sebou vyhráli, mají nyní bilanci právě ony dvě výhry a čtyři prohry k tomu a hodně připomínají zoufalý tým z minulého ročníku. Ve středu byli například přestříleni 38:29 jedním z nejhorších celků soutěže New Jersey a z celkových třiceti přesilovek sezóny využili pouhé tři.

Berry včera sdělil, že většina hráčů nevyvinula dostatečnou snahu, aby pomohli týmu k vítězství. Zároveň pak připustil, že je jeho chybou, že zatím nenašel cestu jak hráče řádně motivovat.

"Dříve se motivovalo zastrašováním. Ještě jeden špatný zápas, a hráč putoval na farmu. Nyní se motivuje penězi, hráči jich berou dost na to, aby v sobě našli úsilí k dobrému výkonu," sdělil k problematice Berry.

Ten bude mít společně se svým týmem možnost složit reparát v sobotu, kdy doma přivítá tým Montrealu. Bude to mít ale hodně těžké, protože Canadiens z šesti letošních zápasů prohráli jediný.

26. 10. 1984, James, Převzato a přeloženo z deníku Post-Gazette









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti