Marián Hossa má v play-off stále co dokazovat

Marián Hossa přišel během uzávěrky přestupů do Pittsburghu za jediným cílem. Penguins ho získali jako hlavní posilu v očekávaném boji o Stanley Cup. Ve věku devětadvaceti let Hossa odehraje své osmé play-off v kariéře a fanoušci místního klubu doufají, že právě on je tím chybějícím článkem v cestě za titulem.

Slovenský útočník je však i přes své kvality kritizován za to, že v době play-off jdou jeho výkony dolů. "Doufám, že všem ukážu, že play-off hrát umím," řekl Hossa.

Šanci něco dokázat bude mít již tuto středu, kdy jeho Penguins nastoupí v prvním kole play-off proti Senators. "Stále musí dokázat, že je schopným hráčem také v play-off," řekl televizní komentátor TSN a bývalý asistent trenéra Penguins Pierre McGuire. "Ve vyřazovacích bojích dal zatím pouze 13 branek a to není nijak velké číslo."

Bývalý trenér a generální manažer Mike Milbury se Hossy zastal: "Myslím si, že Hossa může být velmi užitečný." Také Milbury si je však vědom jeho rozdílných výkonů v základní části a v play-off. "Jeden čas jsme mu přezdívali "Slečinka Marián"," řekl. "V play-off nebyl produktivní, nehrál naplno. Skvělé prostředí v Pittsburghu by to však mohlo změnit a to ani nemluvím o tom, že jeho výkony ovlivní výši jeho nového kontraktu."

Hossa, který se má na konci sezóny stát volným hráčem bez omezení, zatím v novém klubu ve dvanácti zápasech vstřelil 3 góly a na sedm přihrál. Z toho dvě utkání nedohrál kvůli zranění. Jeho nový centr, kapitán Sidney Crosby, ocenil jeho nasazení. "Když máte v útoku hráče, který vypomáhá obraně, tak to máte všechno snazší," řekl Crosby.

Hossa za posledních osm sezón v průměru nastřílel 35,5 branek, včetně 29 letošních gólů za Atlantu a Pittsburgh. V 55 zápasech play-off však získal pouze 13 gólů a loni se ve čtyřech utkáních vyřazovací části netrefil ani jednou. V čtyřzápasovém debaklu proti Rangers si připsal jedinou asistenci a šest záporných bodů +/-.

"Nevím, co se stalo, ale prostě jsme to nebyli my," řekl Hossa. "Špatně jsme začali a nic se nám nedařilo."

"Nehráli jsme jako tým, neměli jsme šance a Rangers nás většinou přehrávali."

Útočník Pascal Dupuis, který během uzávěrky přišel taktéž z Atlanty, řekl, že Hossa by neměl být viněn za hru celého týmu. "Byl jsem tehdy s jedním gólem a dvěmi asistencemi v našem týmu nejproduktivnější," řekl Dupuis. "To mluví za vše. Celému týmu se nedařilo, nejen pouze jemu."

"Pokud chcete znát Hossovu produktivitu v play-off, podívejte se o tři roky zpět," dodal. Hossa tehdy s Ottawou postoupil až do finále konference, když si v osmnácti zápasech připsal 5 gólů a 11 asistencí.
Bývalý trenér Bostonu a nyní kontroverzní televizní komentátor Don Cherry včera předpověděl, že Penguins přes Ottawu letos projdou. Při rozboru týmu Penguins sice jmenoval Malkina, Crosbyho, Staala, Malona a dva skvělé brankáře Ty Conklina a Marc-Andre Fleuryho, avšak Hossu vynechal.

Crosby kritice na Hossovu osobu rozumí, ale nepovažuje ji za adekvátní. "Ať uděláte cokoli, lidé o vás budou neustále pochybovat," řekl Crosby. "Marián je skvělý hráč. Nebojí se jít do skrumáže nebo hrát do těla. Vůbec mi není jasné, proč by neměl být dobrým hráčem pro play-off."

Televizní stanice TSN shodně předpověděla, že finále budou hrát Penguins a San Jose. Hossovi by však stačilo jediné ? kdyby střílel branky a byl platným hráčem. "Musím hrát naplno, ale zároveň si na sebe nesmím naložit moc. Je jasné, že každý zápas nedám gól," řekl Hossa. "Musím hrát se svým instinktem a pomáhat na obou koncích kluziště."

"Pokud vyhrajeme, tak budu šťastný."

08. 04. 2008, Will





Další články týkající se hráče Marián Hossa

02. 07. 2008 - Marián Hossa do Detroitu
02. 07. 2008 - Hossův odchod do Detroitu? Velká nevděčnost!
07. 06. 2008 - Hossa chce hrát za méně peněz, ale s větší šancí na zisk Stanley Cupu
28. 04. 2008 - Hossova cena jde zřejmě dolů





Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Goertz 1965 (Kanada, 59 let)
Dennis Owchar 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti