Lemieux vyhrál Pens zápas v prodloužení

Pokud vezmeme v potaz dnešní výkon v zápase proti Winnipegu, nikdo už nemůže o Pens říct, že by to byli ti ztroskotanci z minulé sezóny. I když totiž prohrávali 54 sekund před koncem 1:3, dokázali nakonec zápas zvládnout a díky brance nováčka {mario-lemieux}{Maria Lemieuxe} z prodloužení vyhrát 4:3 a utnout tak čtyřzápasovou sérii bez vítězství. Takovýto zvrat by se v minulé sezóně nemohl stát.

O obě branky, které vedly v základní hrací době v posledních sedmačtyřiceti sekundách k vyrovnání na 3:3, se postaral {warren-young}{Warren Young}. "Bylo pěkné ty dva góly dát. Byl jsem ale jen ve správný čas na správném místě. V předchozím průběhu zápasu jsem měl lepší šance," sdělil po utkání šťastný střelec.

První gól dal {warren-young}{Young} během přesilové hry, kterou Penguins hráči Winnipegu darovali za příliš mnoho hráčů na ledě. Druhý pak přidal dvanáct sekund před koncem základní hrací doby backhandovou střelou po přihrávce z pravého rohu od {john-chabot}{Johna Chabota}. "Ty dva jeho góly nás napumpovali," pochvaloval si další střelec {mario-lemieux}{Mario Lemieux}.

Důležitým článkem k vítězství Pens byl i brankář {michel-dion}{Michel Dion}, který zastavil 34 střel soupeřových hráčů. "V posledních několika zápasech jsem nehrál špatně, ale ne tak dobře jako bych mohl. Čtyřiatřicet zákroků je dobré číslo, hrál jsem lépe, ale velkou zásluhu mají mí spoluhráči," prozradil.

Většina důležitých momentů zápasu se odehrála v jeho třetí třetině, do které Winnipeg vstoupil s vedením 1:0. Na 2:0 pak zvýšil v čase 48:23 Bengt Lundholm. Jiskru naděje pak Pens vykřesal gólem ve vlastním oslabení {pat-boutette}{Pat Boutette}, pro nějž to byla vůbec první trefa v sezóně. Hned o asi tři minuty později ale vrátil Winnipegu dvougólové vedení Dave Babych. To, jak již bylo zmíněno, Pens spláchli dvěma góly {warren-young}{Younga} v poslední minutě.

Jets kiksem v závěru přišli nejen o vítězství v zápase, ale přerušili si i tři zápasy trvající sérii výher. "Před zápasem jsem hráčům řekl, že jsme proti silným týmům dokázali vyhrát, protože jsme prohry prostě odmítli. A tohle byl ten případ. Je to pro náš tým velmi povzbudivé," vyjádřil se kouč Pens Bob Berry.

Začátek utkání byl velmi nezáživný, pomalý a nudný. Dlouho se zdálo, že jeho jediným světlým místem bude slavností ceremoniál, během kterého si kapitáni {mike-bullard}{Mike Bullard} a Dale Hawerchuk potřásli rukou s Ronaldem McDonaldem. Pak ale vstřelil necelou minutu před koncem první třetiny gól Brian Mullen. Ten byl před brankovištěm bráněn {doug-bodger}{Dougem Bodgerem} a ke gólu se dostal velkou náhodou. Než se totiž puk dostal po přihrávce Dala Hawerchuka za brankovou čáru, odrazil se dvakrát od bruslí a jednou od tyče.

Pens sice první dějství vyhráli 9:6 na střely, většina jejich pokusů však byla slabá a snadno chytitelná. To Jets naopak mohli skórovat snad ze všech svých střel, ujala se však jen jedna.

Šanci srovnat dostali Pens hned na začátku druhé třetiny, když si šel trest za sekání odsedět Dale Hawerchuk. Během přesilové hry se jim však nepodařilo ani vystřelit na branku. Stejným způsobem Pens nezvládli ani přesilovku na konci třetiny, a protože se v početní výhodě i přes obrovský tlak neprosadil ani Winnipeg, skončila druhá třetina bez branek. Velkou šanci to měl ke konci změnit střední útočník Jets Ron Wilson, jehož střela se od {michel-dion}{Dionovy} rukavice odrazila do břevna a pak zpět do hry. Rozhodčí dokonce kvůli tomuto momentu přerušili hru, pak ale správně naznali, že se o gól nejednalo.

Zápas byl druhým z pittsburghského tripu po západě Kanady a USA, kde ho čekají ještě zastávky zítra ve Vancouveru a v sobotu v Los Angeles.

15. 11. 1984, James, Převzato a přeloženo z deníku Post-Gazette









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození

Žádné výročí

Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
28357 hlasů, 22% (28357)
Jeff Skinner
26222 hlasů, 20% (26222)
Patricka Sharpa
26580 hlasů, 20% (26580)
T.J. Oshieho
26149 hlasů, 20% (26149)
Martina St. Louise
24116 hlasů, 18% (24116)

Celkem hlasů: 131424
Tento den v minulosti