Brzy devětatřicetiletý Guerin si chce produktivitu udržet

Do Pittsburghu přestoupil loni v březnu a ihned se stal uznávanou součástí kabiny. Kromě vůdcovských schopností dokázal spoluhráče strhnout i hrou na ledě. V důležitých momentech dokázal rozhodnout zápas, například ten v prodloužení play off proti Philadelphii. A v tom by chtěl osmatřicetiletý Bill Guerin pokračovat i další sezónu.

"Lidé se kouknou na váš věk a řeknou si, že to nejlepší už máte za sebou," prozradil Guerin a pokračoval: "Já si ale nemyslím, že bych ještě nemohl něco ukázat a vyprodukovat nějaké dobré statistiky. Pořád cítím, že na to ještě mám."

Pro Guerina hovoří i fakt, že bude mít vedle sebe opět Sidneyho Crosbyho, jednoho z nejlepších hráčů současnosti, který mu ve sběru bodů určitě nebude překážet. Oba si dokáží výborně vyhovět, což mimo jiné ukázali i před několika měsíci v dlouhé cestě za Stanley Cupem.

"V hlavě mám, stejně jako před každou sezónou, číslo, kterého bych chtěl dosáhnout. Nikdy ale nikomu neříkám, jaké číslo to je," nechal se sylšet Guerin, který v kariéře nastřílel celkem 408 gólů. Tento počet by byl určitě blíže pětistovky, kdyby začátek kariéry nestrávil v defenzivně laděném New Jersey.

"Pětistovky už asi nedosáhnu. Vím, že existují hráči, kteří byli o hodně starší než jsem teď já a ještě hráli, ale myslím, že už to nestihnu. Abych byl upřímný, tak o tom ani nepřemýšlím, prostě chci jen vyhrávat zápasy," pokračoval.

Guerina si nemůže vynachválit kapitán Pens Sidney Crosby, pro kterého vedení Pens čtyři roky hledalo pravoruké křídlo, než se zástupci NY Islanders dohodlo Guerinův přestup. "Navzájem se dobře známe. Je to střelec, vždy ví kam si najet a jak si najít volné místo. Navíc střílí pravou rukou, to je velké plus," pochvaluje si Crosby.

"Je to pro mě velká zodpovědnost s ním hrát. To je ale v pořádku, jsem z toho nadšen. Všichni tři si na ledě dobře vyhovíme a funguje nám to, řekl bych že hodně dobře," opáčil Guerin. Třetím mužem vedle Guerina a Crosbyho je Chris Kunitz, který přišel před uzávěrkou letošních přestupů z Anaheimu.

Co Guerin k týmu přišel, mají Pens bilanci 28 výher, 10 porážek a 3 zápasy za jeden bod. "Absolutně to tu miluji," řekl nadšením a dodal: "Chci vyhrávat poháry. Když vyhrajete první, chcete další. A v současnosti nemůžu být v lepším týmu, kde k ním přijít. Na sezónu jsem připraven."

01. 10. 2009, Will





Další články týkající se hráče Bill Guerin

18. 07. 2012 - Stále jsem součástí kabiny, říká Bill Guerin





Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti