Zajímavosti: Vedle Malkina bude hrát Perron

Nezdary v zápasech s Dallasem a Arizonou přinutily trenéra Mika Johnstona ke změnám v sestavě. A hráčem, který to odnesl, je opět David Perron. Ten je na putování sestavou už zvyklý. Vždyť za relativně krátkou dobu, co u Pens působí, vyzkoušel už všechny čtyři lajny.

"O složení útoků nechci mluvit," sdělil po pondělním tréninku Perron, který bude v dnešním utkání proti Montrealu dělat levé křídlo Evgeni Malkinovi a Patrikovi Hornqvistovi. "Prostě chci hrát hokej. Pokud budeme víc měnit sestavu než hrát, nebude to dobrý rok."

Perron se vedle Malkina s Hornqvistem nakrátko objevil už v úvodních dvou zápasech sezóny. "V obou utkáních jsme předvedli nějaké dobré věci," sdělil. "Na řadách nezáleží, musíme prostě hrát svou hru."

Změna v sestavě by mohla být vzpruhou nejen pro Perrona, který bude mít mnohem ofenzivnější úkoly a možnosti, ale i pro Sergeie Plotnikova, který se posune do třetí řady k Nicku Boninovi a Beau Bennettovi. Ve třetí třetině proti Arizoně se totiž této trojici celkem dařilo a Plotnikov získal nový náboj.

"Myslím, že když byl vedle Bennetta s Boninem, hrál Sergei o něco více sebevědoměji a uvolněněji," prozradil trenér Johnston. "Ve třetí třetině se mi skutečně hodně líbil."

Změna má také zvýšit střeleckou potenci Pens, kteří dali dosud z pětašedesáti střel pouze jeden gól. Perron umí vystřelit, Malkin tvořit hru a Hornqvist pracovat před brankou. Podobně Plotnikov umí hrát do těla, Bennett přihrát a Bonino umí přinést od každého něco.

"Plotnikov je jako rozdrážděný býk," pověděl o svém spoluhráči Beau Bennett. "Já a Bonino se pak pokusíme hru trochu zklidnit a přidat do ní myšlenku. Myslím, že to bude dobrý mix."

Jazyková bariéra

Sergei Plotnikov, nováček z Ruska, který zatím neumí moc anglicky, dosud na trénincích moc nemluvil, maximálně tak s Evgeni Malkinem. To se včera ale změnilo, když byl ve skoro neustálé konverzaci s Beau Bennettem.

"Hledal klíčová slova, kterým rozuměl a znal je," prozradil Bennett. "Bylo to dobré, je s ním legrace. Některá slova, která z něj vycházely, působily komicky."

Sprong má co zlepšovat

Jeden z hlavních důvodů, proč přišel Daniel Sprong v letošním draftu na řadu až ve druhém kole a až na celkově 46. místě, je jeho hra bez puku. A je to také důvod, proč Sprong zatím odehrál ve dvou zápasech jen asi sedmnáct minut.

"Jak měl puk, tak byl fakt hodně dobrý," pochvaloval si trenér Johnston. "Jakmile jej ale nemá, tak je to horší. Má návyky, kterých se musí zbavit."

13. 10. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Duane Rupp 1938 (Kanada, 86 let)
Dunc McCallum 1940 (Kanada, 84 let)
Hartland Monahan 1951 (Kanada, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti