Zajímavosti: Maatta se vrátil, osud ostatních nejasný

Obránce Olli Maatta, který kvůli zranění v dolní části těla nehrál od 24. března, se včera proti Rangers vrátil do sestavy. A to i přesto, že vyhlídky na jeho návrat nebyly vůbec optimistické - původně měl být totiž mimo hru o něco déle, než nakonec byl.

"Jeho kondice je úžasná," chválil si svého svěřence trenér Mike Sullivan. "Pracuje extrémně tvrdě a stará se o sebe. To, že se uzdravil tak rychle, mě nijak nepřekvapilo."

Ostatní zranění, včetně Evgeni Malkina (horní část těla), Bryana Rusta (dolní část těla), Beau Bennetta (horní část těla) a Matta Murrayho (horní část těla), zůstávají ve stavu "day to day" a měli by se tedy do sestavy vrátit v řádu dní.

Nikdo ze zmíněné čtveřice se neúčastnil středečního ranního týmového tréninku, Evgeni Malkin si ale opět zabruslil o něco dříve sám. Bennett vynechal trénink poté, co se ho v úterý účastnil. Marc-Andre Fleury, stejně jako v předchozích dvou dnech, trénoval, do večerního utkání s Rangers ale nezasáhl ani jako náhradník.

Nejhůře ze všech zraněných je na tom útočník Scott Wilson, který byl během středečního rána s týmem, pohyboval se ale pouze za pomocí berlí.

Sedm obránců

Do prvního utkání prvního kola play off proti Rangers naskočili Penguins se sedmi obránci a jedenácti útočníky. Aby bylo vytvořeno místo pro po zranění se vracejícího Olliho Maattu, nebyl na soupisku zapsán Tom Sestito.

Penguins v sezóně služeb sedmi obránců v jednom zápase ani jednou nevyužili, a jeden z nich, Trevor Daley považoval na chvíli tuto strategii za podivnou. "Nicméně trenéři to tak chtějí, takže my hráči se musíme přizpůsobit," sdělil.

Časový posun

Útočníci Tom Kuhnhackl a Oskar Sundqvist, kteří zažili debut v play off, nevěří, že by jejich rodiče v noci na čtvrtek spali. V jejich časovém pásmu totiž utkání začalo ve dvě hodiny ráno a skončilo kolem páté.

"Moje máma s tátou to mají tak, že si nastaví budík na 1:45 nebo kdy a pak po zápase pochybuji, že by šli spát. Musejí totiž do práce. Bude to pro ně dlouhý den," sdělil Sundqvist.

I když mohou sledovat další den sestřihy, tak Sundqvist říká, že rodiče i jeho přátelé preferují, pokud je to jen troch možné, noční živý přenos. A vzhledem k tomu, že první zápas play off je vždy jen jeden, tak si jej určitě nenechali uniknout.

To u Kuhnhacklů je to trochu jinak, tam všichni vzhůru nebývají. "Jsem si jist, že táta vstane a bude zápas sledovat pravděpodobně s talířem ovoce nebo něčím podobným. Stejně tak doufám, že i bratr. Moje máma a sestra ale budou určitě spát," prozradil německý útočník.

Oba nováčci se pak shodli na tom, že se jejich rodiny určitě těší na sobotu, kdy se bude začínat v devět večer jejich času.

14. 04. 2016, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Craig Adams 1977 (Brunej, 47 let)

Doug Shedden 1961 (Kanada, 63 let)
Victor Ignatjev 1970 (Lotyšsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13057 hlasů, 20% (13057)
Martina St. Louise
11203 hlasů, 17% (11203)

Celkem hlasů: 66432
Tento den v minulosti