Zajímavosti: Carl Hagelin před Rangers varuje

Ze současných hráčů Pens může podat o soupeři pro první kolo play off, týmu NY Rangers, nejvíce informací. Ještě před rokem byl totiž útočník Carl Hagelin jejich součástí. "Je to disciplinovaný tým, nejsou zvyklí dostávat hodně gólů, musíme na ně chytře," varuje.

Byl to právě Hagelin, který rozhodl poslední sérii mezi Pens a Rangers, která se odehrála minulý rok. Při stavu 3:1 na zápasy pro jeho někdejší tým došlo v pátém duelu na prodloužení a v něm právě on vstřelil z pravého kruhu vítězný gól na 2:1. Asistenci si připsal i na gól v prodloužení čtvrtého utkání.

"Je rozhodně lepší mít ho na své straně," pochvaluje si útočník Pens Patric Hornqvist. "Minulý rok nám ukončil sezónu."

Sám Hagelin skutečnost, že v play off nastoupí hned v prvním kole právě proti Rangers, nezveličuje. "Abych byl upřímný, tak na to vůbec nemyslím. Až dojde na zápasy, tak budu pracovat tak tvrdě, jak jen budu moct. Pro Penguins. To je to jediné, na co se zaměřím."

Od okamžiku, kdy Hagelin přestoupil k Penguins, si v 37 utkáních připsal 10 gólů a 17 asistencí. Proti Rangers s týmem vyválčil tři výhry a jednou prohrál. Při tom zaznamenal dvě asistence.

"Myslím, že musíme vydržet hrát s intenzitou jako v posledních zápasech," říká švédský hokejista. "Pokud bude každý z nás bruslit, budeme těžko k poražení. Je to naše motto pro play off - musíme využít rychlosti týmu."

Do play off se zlatou

Vedení Penguins oznámilo, že všechny domácí utkání play off odehrají v dresech, které dosud sloužily pouze jako alternativní. Skoro ty stejné oblékal tým okolo Maria Lemieuxe při spanilých jízdách za Stanley Cupem v letech 1990 a 1991.

"Hráčům se v nich hodně dařilo a fanoušci je milují," vysvětlil rozhodnutí prezident týmu David Morehouse.

Pochvala pro všechny

Kromě zprávy o změně dresů Morehouse i chválil. A to konkrétně generálního manažera Jima Rutherforda, trenéra Mika Sullivana a také hráče samotné za skvělý závěr základní části a hladké proklouznutí do play off. Ruthefordovu přestavbu týmu označil za ohromující.

"Na začátku sezóny Jim říkal, že chce rychlejší a mladší tým. A toho také docílil. Hráči, kteří zde dnes jsou, jsou draví a rychlí. Přivedl je z nějakého důvodu, odvedl skvělou práci," sdělil Morehouse.

Poté, co se k týmu dostal jako hlavní trenér Mike Sullivan, vyhráli Pens 33 z 54 zápasů. Na konci základní části činila tato bilance dokonce 14 výher z 16 utkání.

"Myslím, že s tím má Sully hodně co dočinění. Stejně tak jako hráči, hrají prostě skvěle. Můžete se o tom přesvědčit našemi vítěznými sériemi. I způsobem, jakým vyhráváme, jak dokážeme zvrátit něpříznivé stavy," pokračoval Morehouse.

12. 04. 2016, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Gilles Lupien 1954 (Kanada, 70 let)
Steve Webb 1975 (Kanada, 49 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti