V prvním kole letošního draftu brali Pens dvakrát

Díky výměně Jordana Staala do Caroliny mohli Penguins kromě z předem plánovaného dvaadvacátého místa vybírat v prvním kole letošního draftu i z místa osmého, které za Staala získali spolu s útočníkem Brandonem Sutterem a obráncem Brianem Dumoulinem.

Ray Shero nabídnuté možnosti využil k tomu, aby do organizace přivedl ofenzivního obránce Derricka Pouliota. Ten odehrál minulý ročník ve WHL, kde v týmu Portland Winterhawks nasbíral 59 (11+48) bodů v 72 zápasech. Jako svoji největší přednost on sám zmínil schopnost bruslení a rozehrávání přesilových her. Jeho oblíbeným týmem z dětství bylo Colorado Avalanche.

"Derrick se nám hodně líbí, náši skauti ho hodně sledovali. Je to velmi dobrý bruslař se skvělými ofenzivními schopnostmi. Navíc bude hrát v Portlandu s Joe Morrowem, naší jedničkou z minulého roku," těšil se z příchodu nového hráče generální manažer Penguins Ray Shero.

Svůj druhý výběr v prvním kole, dvaadvacátý celkově, využili Penguins k tomu, aby získali dalšího obránce, Olliho Maatu z Finska. Maata ohehrál poslední ročník v OHL, kde si za tým London Knights připsal v 58 zápasech 32 (5+27) bodů. Svoji hru pak přirovnal ke hře Marka Sterita, hráče NY Islanders a za cíl si do budoucna klade zesílení a získání větší stability.

Ve druhém kole udělali Penguins na 52. místě relativně překvapivý tah, když si vybrali lotyšského útočníka Theodora Bluegera. Ten v uplynulé sezóně nasbíral za Shattuck-St. Mary?s High School 88 (24+64) bodů v 51 zápasech. Je považován za tvůrce hry, který by se v budoucnu mohl uchytit v NHL. Je však potřeba, aby zapracoval na postavě, která potřebuje zesílit. Vzhledem k jeho věku by to však něměl být problém.

Ve třetím kole vybírali Penguins díky trejdu Zbyňka Michálka do Phoenixu opět dvakrát. Jako prvního si v něm z 81. pozice vybrali vysokého švédského útočníka Oskara Sundqvista, který dokáže dobře skloubit útoučnou i obrannou hru. Z 83. místa pak Pens šáhli po brankáři Mattu Murraym.

O kolo později pak vedení Pens ukázalo na kanadského útočníka s italskými kořeny Matiu Marcantuoniho. Ten původně pokukoval po první desítce celkového pořadí, ale komlikované zranění ramene jej sesadilo až na 92. místo. Jedná se o nejrychlejšího bruslaře OHL, který se po zranění dokázal vrátit a během rehabilitace i zesílil. Rozhodně se jedná o černého koňe pittsburghských výběrů.

V dalších kolech pak Penguins brali brankáře Seana Maguireho, obránce Clarka Seymoura a útočníka Antona Zlobina.

25. 06. 2012, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození

Žádné výročí

Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
33431 hlasů, 21% (33431)
Jeff Skinner
31392 hlasů, 20% (31392)
Patricka Sharpa
31821 hlasů, 20% (31821)
T.J. Oshieho
31256 hlasů, 20% (31256)
Martina St. Louise
29268 hlasů, 19% (29268)

Celkem hlasů: 157168
Tento den v minulosti