Kdo hraje nejlépe? Kdo nejvíce překvapil?

Penguins mají za sebou první porci zápasů nové sezóny a pokračují tam, kde skončili v té minulé. Opět se ve většině zápasů musejí obejít bez svých nejlepších hráčů Sidney Crosbyho a Evgeni Malkina a opět se s tím vypořádávají na výbornou. Během náročného programu, kdy během sedmnácti dnů odehráli deset zápasů ve čtyřech různých časových zónách, získali čtrnáct bodů a společně s Washingtonem kralují tabulce Východní konference.

Nejlepší individuální výkon - James Neal

James Neal vstřelil v deseti zápasech osm gólů, čímž výrazně zkrátil zástup těch, kteří zpochybňovali jeho příchod do Penguins a následně jeho výkony zde. Nutno však dodat, že Nealovi začátky sezón vyhovují, v říjnu vstřelil 23 ze svých 81 gólů, což je více než jedna čtvrtina. Uvidíme tedy, zda Neal letos tuto statistiku prolomí.

Dalšími kandidáty by mohli být brankář Marc-Andre Fleury nebo obránce Kristopher Letang. Fleury je na tom, co se začátků sezón týče, přesně naopak než Neal. Většinou se mu v nich totiž nedaří. Brankářská jednička Pens předváděla stabilní výkony a několikrát přispěla těžkými a důležitými zákroky k výhrám svého mužstva.

Letang si v osmi odehraných zápasech připsal osm bodů, třináct hitů a osm zblokovabých střel, byl tedy efektivních na obou stranách hřiště. Kaňkou na jeho výkonech je zákrok na Alexandera Burmistrova, za který dostal od disciplinární komise stop na dva zápasy.

Nejhorší individuální výkon - nikdo

Týmu se daří a každý z hráčů na tom mají svůj podíl, proto je těžké zde vybírat. Mohli bychom zmínit Zbyňka Michálka, který společně s Paulem Martinem trochu zaostávají za výkony z minulé sezóny. Hned v prvním zápase proti Vancouveru byli u tří inkasovaných gólů. Michálek také svým podklouznutím zavinil gól v zápase proti Winnipegu, tuto chybu však ve stejném utkání napravil, když vstřelil gól. Navíc odvádí skvělou práci při bránění přesilových her.

Za svými výkony z minulé zaostává i Mark Letestu, v posledním zápase byl dokonce náhradníkem. Je však výborný na vhazování, vyhrál jich 61, prohrál 45.

Nejlepší skupinový výkon - bránění oslabení

Penguins úspěšně odbránili 32 z 33 přesilových her soupeřů, když gól obdrželi pouze v početní nevýhodě 3 na 4 v prodloužení zápasu s Washingtonem. V oslabeních dokonce vstřelili dva góly, což jen potvrzuje fakt, jakým skvělým týmem v této herní činnosti jsou.

Nejhorší skupinový výkon - tým lékařů

Pokud získáte během sedmnácti dnů čtrnáct z dvaceti možných bodů a máte nakročeno na stopatnácti bodovou sezónu, těžko můžete hledat nějaká týmová negativa. Proto zde zvolíme tým lékařů Penguins za to,že ještě nevymysleli nějaký účinný lék proti otřesům mozku.

Největší pozitivní překvapení - Joe Vitale, Matt Cooke

Joe Vitale vlétl do sezóny s podobnou vervou jako do přípravného kempu. Díky jeho rychlosti, poziční hře a zarputilosti skvěle zaplnil mezeru, která vznikla po Maximu Talbotovi, který odešel do Philadelphie.

Dalším milým překvapením je fakt, že Matt Cooke se začal soustředit na hokej a ne na sbírání trestných minut. Své prohlášení z konce minulé sezóny o tom, jak chce změnit svoji hru k lepšímu a odstranit z ní zbytečné fauly, myslel patrně vážně. Zatím získal sedm bodů a pouhé dvě trestné minuty.

Největší negativní překvapení - Steve Sullivan nedal ještě gól

Sullivan nastupuje vedle Jamese Neala, hraje výborně a má velkou zásluhu na počtu Nealových gólů. Co však patří mezi negativní překvapení je fakt, že během deseti zápasů ještě nedal on sám žádný. Možná si jej schovává, až bude skutečně třeba.

Na co se těšit

Určitě na návrat Evgeni Malkina a Sidney Crosbyho. Bez dvou svých nejlepších hráčů mají Penguins sedmdesátiprocentní úspěšnost, jaké asi bude toto číslo až se tito dva vrátí?

Čeho se bát?

Jednoznačně dalších zranění. Je enormní počet zranění skutečně jen nešťastná souhra okolností nebo je to daň za fyzicky náročný styl hry, který Penguins praktikují? Vzhledem k tomu, že Crosbyho srazil zezadu protihráč David Steckel a na Malkina spadl Tyler Myers, nemají tato zranění s herním stylem Penguins nic společného. Velká marodka Pens v posledních měsících se tedy jeví spíše jako náhoda.

24. 10. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti