Útočníci bojují o poslední místo v sestavě

S pomalu končícím přípravným kempem se začíná pomalu i rýsovat konečná sestava Pens pro sezónu 2014/15. Jednou z otázek, která stále zůstává k dořešení, je složení čtvrtého útoku, respektive který hráč doplní předpokládanou dvojici Beau Bennett, Matt Cullen.

Kandidátů je po včerejší masivní redukci kádru celkem pět. Jedním z nich i osmnáctiletý Daniel Sprong, který v kempu září, ale po očku stále sleduje svůj juniorský tým Charlottetown Islanders. Ten, jak nedávno zjistil, v pátek hraje venkovní zápas proti hodně vzdálenému Blainville-Boisbriand.

"Pošlou mě zpět, nebo ne a vynechám tak tu dvanácti hodinovou cestu autobusem," ptal se nahlas sám sebe Sprong. V sestavě hlavního týmu nakonec zůstal a tak si strastiplné cestování alespoň v nejbližší době neužije.

Kromě něj o místo v sestavě bojují Bryan Rust, Kevin Porter, Jean-Sebastien Dea a Bobby Farnham. Vítěze tohoto mini souboje ohlásí trenér Mike Johnston po dnešním posledním přípravném utkání, které odehrají Pens v Carolině.

"Spodní útoky nesleduji ani tak jako celek, ale spíše hodnotím jednotlivé hráče. Jak moc dokáží dát svému týmu," sdělil Johnston. "Například v oslabení nebo v obraně. Dobře útočit tam umí tak jeden hráč, je potřeba tam být odolný a hrát tvrdě. Všechny tyto faktory hodnotím."

Pojďme se tedy na jednotlivé kandidáty podívat blíže:

Mladá naděje

Sprong působí v kempu jako zjevení, které se neustále zlepšuje a všem ukazuje svoji nebezpečnou útočnou hru a brilantní střelu. Při tom však neztrácí v obraně a nemá problémy s poziční hrou, která není u osmnáctiletých hráčů většinou na požadované úrovni.

Penguins tak budou muset vyřešit problém, zda si jej v týmu ponechat a ukrojit tak první rok z jeho nováčkovského kontraktu nebo jej poslat zpět k juniorům a tři roky jeho smlouvy odložit. Kromě přípravného kempu mají na toto rozhodnutí ještě devět zápasů základní části, které může Sprong odehrát, aniž by vešla v platnost jeho nováčkovská smlouva.

Veterán

Kevin Porter je sázkou na jistotu. Je mu devětadvacet let, má zkušenosti s NHL a umí bránit oslabení a vyhrávat vhazování. "Přijdete na kemp, hrajete, jak nejlépe dovedete a doufáte, že si vás někdo všimne," zhodnotil svoji situaci.

Už vyzkoušený

Další bezpečnou volbou je Bryan Rust, který za Pens v minulé sezóně odehrál čtrnáct zápasů. "Snažím se být optimistou. Samozřejmě je tu strašně moc hráčů, kteří se perou o málo míst," sdělil.

Střela do neznáma

Neznámý, nedraftovaný a podceňovaný. Tak by se dal shrnout útočník Jean-Sebastien Dea, který odehrál část své uplynulé juniorské sezóny v týmu Wheeling Nailers v ECHL. Do hlavního týmu jej nikdo netipoval a šanci má asi hodně malou, přesto udivuje v přípravných zápasech hlavně svoji rychlostí.

Zapomenutý muž

Posledním kandidátem na čtvrtou řadu je Bobby Farnham. Vedení se líbí jeho zápal a energie a byl také pro hlavní tým favoritem. Vše ale zhatilo jeho zranění ruky, které utrpěl v první přípravě proti Columbusu. V Carolině by ale už měl hrát a své schopnosti naplno ukázat.

01. 10. 2015, Will, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti