Trenéra čeká nesnadná volba

Trenér Dan Bylsma má před dnešním zápasem s New Jersey poprvé v sezóně k dispozici všech sedm elitních obránců a musí se tedy rozhodnout, kterou šestici nominuje na zápas a koho posadí na střídačku, případně pošle na farmu do Wilkes-Barre.

Brooks Orpik se vrátil po zranění v minulém zápase proti Montrealu, Kristopherovi Letangovi vypršel dvouzápasový trest, Zbyněk Michálek s Paulem Martine jsou osvědčenou dvojicí. Černý Petr tedy zůstane někomu z trojice Deryk Engelland, Matt Niskanen a Ben Lovejoy. Na základě výkonů podaných v prvních devíti zápasech to vypadá na posledně jmenovaného.

"Jsem zklamaný z toho, jak jsem odehrál první část sezóny. Udělal jsem příliš mnoho chyb," komentoval možná až příliš tvrdě svůj vstup do sezóny Lovejoy.

Zas až tak špatný hráč s šestkou na zádech určitě nebyl, v jeho neprospěch hovoří spíše skutečnost, že jeho kolegové Matt Niskanen a Deryk Engelland hrají velmi dobře. Například zrovna Engelland hraje nejlepší hokej své kariéry.

"Všichni tři kluci hráli velmi dobře, tohle rozhodnutí bych určitě nechtěl dělat," vyjádřil se k úpravě sestavy Zbyněk Michálek, který má své místo jisté.

Trenér Dan Bylsma ale musí. Ačkoli uznal, že výběr nebude snadný, tak po spršce komplimentů, kterými adresoval Niskanena s Engellandem, by bylo těžké uvěřit tomu, že by stáhl právě jednoho z nich.

Po ne příliš zdařilém konci minulé sezóny, kdy byl Matt Niskanen získán v rámci výměny s Dallasem, se americký obránce chytil a předvádí stabilní výkony.

"Bylo jasné, že může být mnohem lepší. V létě na tom pracoval a od začátku přípravného kempu byl, třeba co se bruslení týče, jedním z našich nejlepších obránců," nechal se slyšet trenér Bylsma.

Při rozhodování mezi Lovejoyem a Engellandem by mohla rozhodovat tvrdší povaha a hra druhého jmenovaného. "Engeland přináší do hry něco trochu jiného než Lovejoy," sdělil Bylsma.

"Moje sebevědomí vzrostlo. Minulý rok jsem se hrál až moc opatrně a s obavami, že udělám nějakou chybu, která by mě mohla srazit hodně dolů. Nyní mám více sebevědomí a naučil jsem se nemyslet na to, že bych mohl dělat chyby," popsal svoji hru Engelland.

Engelland s Niskanenem by mohli pracovat dobře i jako dvojice. Jeden by přispěl tvrdostí a druhý výborný bruslením, jeden rád hraje na pravé straně, druhý pak vlevo.

I když by Lovejoy pro dnešní zápas vypadl ze sestavy, návrat do ní rozhodně nevzdává. Zkušenosti, které nabral tuto a minulou sezónu v hlavním týmu, chce dále využít pro rozvoj své hokejové osobnosti.

"Rád bych zůstal. Pokud se to však nestane, budu dělat to co dřív a až se vrátím, budu lepší," prozradil své plány Lovejoy.

22. 10. 2011, Will





Další články týkající se hráče Deryk Engelland

05. 11. 2013 - Engelland si na post útočníka rychle zvykl
05. 12. 2011 - Deryk Engelland překračuje očekávání
05. 01. 2011 - Engelland prodloužil o tři roky





Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Bryan Hextall 1941 (Kanada, 83 let)
Gary Roberts 1966 (Kanada, 58 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15632 hlasů, 23% (15632)
Jeff Skinner
13722 hlasů, 20% (13722)
Patricka Sharpa
13811 hlasů, 20% (13811)
T.J. Oshieho
13425 hlasů, 20% (13425)
Martina St. Louise
11540 hlasů, 17% (11540)

Celkem hlasů: 68130
Tento den v minulosti