Skončí Patrick v Pittsburghu?

Dny generálního manaľera Craiga Patricka u týmu Pittsburgh Penguins jsou moľná sečteny. Na toto téma totiľ začal usilovně spekulovat zámořský tisk.

Vypadá to skoro, jakoby určití lidé opouątěli potápějící se loď. Klub uľ opustil Pálffy a dokonce i slavný Lemieux. Ten sice jenom jako hráč, ale moľná brzy odejde i jako vlastník. Dříve slavný klub totiľ na tom není ekonomicky zrovna dobře a navíc nemá stále vyřeąen problém se svou stařičkou halou. Mellon arena je nejdéle slouľícím stadiónem v NHL. Postavení nové a moderní haly se uľ mnohokrát dávalo do přímé souvisloti se setrváním "Tučňáků" v Pittsburghu. Neustálé dohadovaní a neblíľící se konkrétní závěr celého problému moľná Patricka otravuje natolik, ľe uľ se necítí na daląí práci v těľce zkouąeném klubu.

Penguins jsou aktuálně uľ druhou sezónu po sobě nejhorąím klubem v soutěľi. Zatím co před stávkou nikoho postavení týmu z ocelářského města neąokovalo, tak letos se s takovým výbuchem rozhodně nepočítalo. Pittsburgh měl být právě klasickým příkladem celku, který nejvíce vydělá na novém pravidlu o platových stropech. Chudý klub si totiľ najednou mohl přivést posily zvučných jmen a usilovat o play-off. Patrick navíc v létě odvedl kus dobré práce a do muľstva přivedl borce jakou jsou Mark Recchi, John LeClair nebo ?igmund Pálffy. Ovąem ątěstí Pittsburgh asi opustilo nadobro a celá sezóna dopadla tragicky.

Nejprve měl váľné zdravotní problémy největąí hvězda týmu, kapitán a ľivoucí legenda Mario Lemieux. Mario kvůli bolestem předváděl místy trapné výkony a raději ukončil kariéru. Něco podobného postihlo slovenského útočníka Pálffyho. Ten v půlce ročníku poměrně nečekaně pověsil brusle na hřebík a zarmoutil tak fanouąky Penguins i slovenského národního týmu. Jako poslední velká ztráta ve ąpatné sezóně se rýsuje odchod generálního manaľera.

Patrick zatím spojil svůj ľivot s Pittsburghem na dlouhých ąestnáct let. K Pens totiľ přiąel uľ v prosinci roku 1989. Momentálně v klubu zastává funkci výkonného Vice prezidenta a generálního manaľera. Za jeho éry muľstvo dokázalo dvakrát získat Stanley Cup, pětkrát vyhrát divizi a jedenáctkrát se probojovat do play-off.

Kanadský deník Ottawa Sun si zaspekuloval, ľe kdyľ v létě Patrick skutečně odejde od Penguins, tak jeho kroky nejspíąe zamíří do Bostonu. Tam totiľ není v dobré situaci generální manaľer Bruins Mike OConnell, kterému reálně hrozí vyhazov.

20. 03. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti