Crosby opět přemohl Ovechkina

Další duel posledních dvou jedniček draftu vyšel opět lépe pro hráče Penguins, když hráči Pittsburghu opět vysoko přehráli Washington.

WASHINGTON(Post ? Gazette) ? Situace, ve které se Penguins nacházejí není ničím nová. Naopak je úplně stejná. Letos bylo několik týdnů, kdy tým neměl šanci vyhrát utkání a pak překvapující vítězství. Avšak nyní není problémem špatná hra v oslabení či špatný gólman. Je jím Olympijská přestávka. Po dnešním vítězství 6:3 v MCI Centru nad Washingtonem mají Penguins v sezóně 2005-06 teprve třetí vítězství za sebou a jakkoli je tým po letošních útrapách v pohodě, nebude hrát až do 1. května, kdy Ottawa Senators navštíví Mellon Arenu. ?Je to úžasné,? řekl útočník Mark Recchi. ?Tak jsme se těšili na přestávku, ale teď bysme nejraději pokračovali.?

Pauza snad hráčům Penguins (14-34-11) pomůže uvědomit, že dokáží porazit jak silný tým, tak i slabý. K optimismu jim může přidat i fakt, že přeskočili nejhorší tým NHL St.Louis. ?Líbí se mi jak jsme hráli poslední dva zápasy,? řekl trenér Michel Therrien. Zápas byl pochopitelně duelem posledních dvou jedniček draftu. Jako v předchozích utkáních i dnes Sidney Crosby přehrál svého rivala Alexandra Ovechkina, když si připsal gól a asistenci, zatímco jeho konkurent pouze jedinkrát skóroval. V celkovém srovnání má mladý Kanaďan proti Washingtonu úžasných osm bodů, když jeho oponent má proti Penguins pouze tři body. Avšak nejvíce se předvedla další jednička draftu ? Marc-Andre Fleury.

Washington měl pořádný nástup do utkání, když prvních 13 střel vyslal na Fleuryho. ?Flower? postupně zneškodnil šance Ovechkina, Halperna a Briana Willsieho. Gólman Penguins celkem zneškodnil 36 střel a mnoho z nich bylo magických. ?Hrál úžasně,? řekl útočník Colby Armstrong. ?Je to skvělý gólman.? Fleury a Crosby byli určitě strůjci vítězství, ale nebyli jedinými, kdo dal dohromady impozantní statistiky. Recchi si připsal gól a čtyři asistence, Sergei Gonchar měl gól a tři nahrávky, John LeClair vstřelil gól a na další dva nahrál a Armstrong měl všechno jednou. Dokonce hráči na oslabení odvedli kvalitní práci. Poprvé za posledních 20 zápasů nedovolili soupeři vstřelit gól v přesilovce, když Capitals měli dohromady 5 šancí.

Výborný výkon podal Mark Recchi, jehož řada hrála celý večer proti Ovechkinovi. Recchimu se mladého Rusa povedlo téměř celé utkání neutralizovat. Skóre zápasu otevřel v čase 18:25 Crosby, jenž dorazil LeClairovu střelu. ?Big John? v druhé třetině nádhernou akcí upravil na 2:0, když se od levého mantinelu dostal před Kolziga a zavěsil. LeClair vstřelil branku v druhém utkání za sebou teprve podruhé v sezóně. Gonchar, který se vrátil po dvouzápasové pauze způsobené zraněním hlavy, navýšil v čase 34:38 skóre již na 3:0. Penguins dominovali i nadále, když Armstrong zvýšil už na 4:0 a Recchi v přesilovce 5 na 3 upravil již na 5:0. Fleurymu překazil naději na shutout až Matt Pettinger, který skóroval v 32. střele Capitals. Eric Boguniecki však i nadále držel Washington zkrátka, když využil další přesilovku 5 na 3. Soupeř pak už dokázal zásluhou Ovechkina a Sutherbyho pouze snížit na konečných 6:3.

12. 02. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti