Sestava hotova, Sprong v ní bude, Gonchar ne

Penguins v sobotu ohlásili poslední várku škrtů, která ořízla základní soupisku pro sezónu 2015/16 na třiadvacet hráčů. V té nakonec nebude figurovat jméno veterána Sergeie Gonchara, který byl v týmu během přípravného kempu na zkoušku. Naopak se v ní objeví nadějný nováček Daniel Sprong.

"Hraje jako by byl draftován v prvním kole," pochvaloval si trenér Mike Johnston Sprongovy kvality. "Dokonce i lépe než někteří hráči, kteří v něm draftováni byli. Budeme ho dále pozorně sledovat, zaslouží respekt. Vůbec nevypadá, jako by hrál svůj teprve první rok mezi profesionály."

Co se týče Gonchara, tak trenér Johnson sdělil, že mu nesedí do koncepce týkající se omlazení obranných řad. Rád by ho ale viděl v roli trenéra nebo v jiné nehráčské činnosti.

"Nechtěl bych teď mluvit o ničem konkrétně," sdělil Johnston ohledně Goncharova případného angažmá. "Alespoň dokud nebudeme vědět víc. Tuto možnost jsme mu sdělili, a pokud nebude nikde hrát, rádi bychom ho v organizaci měli. Cítíme, že by nám to hodně pomohlo."

Penguins mají početnou skupinu mladých obránců a ruského útočníka Sergeie Plotnikova. O ty všechny by se mohl Gonchar v rámci svého nového jobu starat a rozvíjet tak jejich talent.

"V této fázi kariéry je to pro něj těžké se do toho zase dostat. Myslím, že se postupně trochu zlepšoval," pokračoval Johston. "Je to ale o číslech a o tom, jakým směrem chceme jít. A tam jsme se rozcházeli."

Mírným překvapením závěrečných škrtů bylo i odeslání Derricka Pouliota na farmu. Byl to ale jasný výsledek nevýrazných hráčových výkonů v přípravném kempu.

"Přes léto udělal pokrok," hlásil Johnston. "Pracoval hodně tvrdě a je velmi blízko tomu, aby tu byl mezi námi. Teď mu ale nejvíce pomůže, když bude hrát a získá tak sebevědomí. A pak si ho vytáhneme zpět."

V týmu zůstalo celkem osm obránců: Kristopher Letang, Olli Maatta, Ian Cole, Brian Dumoulin, Rob Scuderi, Ben Lovejoy, Adam Clendening a Tim Erixon. Na zahajovací sestavu má šanci každý kromě Erixona.

Kromě Gonchara s Pouliotem odeslali Pens na farmu ještě útočníky Bryana Rusta a Jeana-Sebastiena Dea, na waivers pak byli umístěni útočník Kevin Porter a obránce David Warsofsky.

Na soupisce tak teď mají Penguins celkem 25 hráčů včetně zraněných Erica Fehra a Toma Kuhnhackla.

05. 10. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Gilles Lupien 1954 (Kanada, 70 let)
Steve Webb 1975 (Kanada, 49 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti