Rychlý obrat přinesl výhru nad Washingtonem

Podruhé za sebou dokázali Penguins porazit soupeře, který měl před konfrontací s nimi v dosavadním průběhu sezóny pouze jedinou porážku, a opět to bylo na venkovním ledě. V roli poraženého byl po Nashvillu tentokrát Washington, který Pens zdolali 3:1 a ukončili mu tak sérii pěti vítězství.

Hlavním hrdinou utkání byl opět brankář Pens Marc-Andre Fleury, který pochytal celkem 33 střel a byl krátký pouze na tu z hole Evgenyho Kuznetsova, jež před ním ale byla dvakrát tečována vlastními hráči.

"Myslím, že čím víc střel vidí, tím víc jich pochytá," nechal se po utkání slyšet útočník Beau Bennett, který se v sestavě objevil po pětizápasové pauze způsobené zraněním. "Nemůžeme na to sice spoléhat pokaždé, dnes byl ale naším nejlepším hráčem."

Pittsburgh po slabším startu, který čítal tři porážky v řadě, vyhrál už páté utkání z posledních šesti. "Byl to hodně těžký start, který možná zapůsobil jako budíček. Jsem moc rád, že jsme se zlepšili a hrajeme teď dobrý hokej," prozradil Fleury, který zatím nechyběl v žádném z devíti zápasů.

Na gól čekali fanoušci více než dvě třetiny, pak se ale dočkali hned tří v rychlém sledu. Washington dostal nejprve v čase 1:28 třetí třetiny do vedení již zmíněný Kuznetsov, hned o čtyřiadvacet sekund později ale vyrovnával vlastní doraženou střelou Beau Bennett. A hned za necelé dvě minuty pak poslal Pens do vedení po křížné přihrávce Evgeni Malkina Phil Kessel a připsal si tak druhý vítězný gól ve druhém zápase za sebou.

"Snažil jsem se držet ruce dole," vtipkoval střelec prvního gólu Pens Bennett, který narážel na situaci ze zápasu s Montrealem, kdy se při oslavě gólu zranil.

Navzdory výhře Pens opět nedokázali skórovat v přesilových hrách, ani v té pěti hráčů proti třem. "Při bránění v oslabení jsme udělali dobrou práci, několikrát jsme ale měli při jejich střelách i štěstí," komentoval situaci brankář Washingtonu Braden Holtby.

29. 10. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review a nhl.com









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti