První góly Fehra a Cullena vydláždily cestu k vítězství

Zcela jistě nejsledovanější osobou zápasu mezi Pittsburghem a Torontem byl útočník Phil Kessel, který ještě před několika měsíci oblékal dres domácích Maple Leafs a včera nastoupil poprvé v domácím prostředí svého bývalého klubu. Pokud by ale diváci, alespoň ti nezaujatí, sledovali spíše ostatní letní posily Pens, udělali by mnohem lépe. Hned dvě z nich, Eric Fehr a Matt Cullen, totiž vsřelili svoje první branky v sezóně a přispěli tak k vítězství svého týmu 4:0.

"Pokaždé, když jsem přišel po zápase domů, tak se mě můj sedmiletý syn ptal, kdy dám gól," povídal Cullen s úsměvem. "Teď už budu mít tyto otázky z krku."

Kromě Cullena s Fehrem se trefili i Chris Kunitz a Patric Hornqvist, a ukázali tak, že jejich tým dokáže vyhrávat i bez přispění hvězdných hráčů jako jsou Sidney Crosby, Evgeni Malkin nebo právě Phil Kessel.

"Myslím, že to byl jeden z našich lepších zápasů," sdělil další hrdina utkání Marc-Andre Fleury, který chytil celkem jednadvacet střel soupeře a připsal si druhou nulu v desátém startu sezóny. "Od začátku do konce se nám dařilo v přesilovkách i oslabeních a přispěly k tomu všechny čtyři útoky."

Pro Erica Fehra byl zápas výjimečný nejen díky prvnímu vstřelenému gólu v sezóně, ale i díky tomu, že to byl jeho vůbec první start po operaci lokte, kterou prodělal na začátku června.

Gól Fehr vstřelil na začátku druhé třetiny ve vlastním oslabení, když se dostal k brankářem vyraženému puku a s notnou dávkou trpělivosti chladnokrevně zakončil. Motorem akce byl Matt Cullen, který vyvezl puk z obranné třetiny.

"Myslím, že je pro kluky důležité, že se prosadili," pověděl po zápase Fehr. "Nemůžeme v každém zápase spoléhat pořád na ty stejné hráče."

Když Fehr s Penguins podepisoval, měl reputaci poctivého bránícího útočníka, který má ale na kontě i přes šest set bodů. Své pověsti dostál i asi deset minut po svém prvním gólu, kdy v obranném pásmu nejprve zblokoval střelu Martina Marincina a posléze předal puk Mattu Cullenovi. Ten jej po pravém mantinelu zatáhl do útočného pásma a skóroval.

"Myslím, že jsme se během posledních několika zápasů dali dohromady," komentoval nepovedený začátek sezóny, ale i sedm výher z posledních osmi zápasů Cullen. Ten s Fehrem nestřílel jen góly, ale byl i důležitou součástí formace bránící přesilové hry. V nich Pens nedostali gól už jedenáctkrát za sebou.

31. 10. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Anders Hakansson 1956 (Švédsko, 68 let)
Bob Dillabough 1941 (Kanada, 83 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13057 hlasů, 20% (13057)
Martina St. Louise
11204 hlasů, 17% (11204)

Celkem hlasů: 66433
Tento den v minulosti