Proti Columbusu Pens ukázali dobré i špatné

Další z přípravných zápasů, prohra 2:4 s Columbusem, ukázal, že Sidney Crosbymu to s Philem Kesselem sedí, že Sergei Plotnikov se dokázal přizpůsobit hokeji v Severní Americe ale také to, že Derrick Pouliot se bude muset ještě hodně snažit, aby začal sezónu v hlavním týmu.

Ve dvou zápasech byl totiž nadějný mladík hned u pěti obdržených gólů, což bylo pravděpodobně moc i na trenéra Mika Johnstona, který Pouliotta dobře zná z juniorského hokeje a který na něm po utkání nenechal niť suchou.

"Není to pravidelný NHL hráč, v lize akorát odehrál pár zápasů," sdělil trenér. "V zápase se nezbavoval puku dostatečně rychle, častokrát ho dlouho držel. Musí ho odehrávat dříve a hlavně lépe."

Velkou chybu udělal Pouliot například při prvním gólu Boone Jennera, kdy opustil svoji pozici v obraně a bránil stejný prostor jako Ian Cole. Problém prý tkvěl v tom, že špatně pochopil Sidneyho Crosbyho.

"Myslel jsem, že byl Sid ke svému hráči blíže než ve skutečnosti," vysvětloval Pouliot. "Budu to muset číst lépe a lépe také hrát."

Dva góly vstřelil za Blue Jackets Ryan Johansen a u obou z nich byl Pouliot na ledě. "Myslím, že v obraně je tu velký prostor pro zlepšení. Musíme zostřit naši hru a lépe číst tu soupeřovu."

Pozitivem utkání byla určitě hra Sergeie Plotnikova, který si ve třech přípravných duelech připsal tři +/- body, asistenci a osm hitů. V tom dnešním měl velký podíl na gólu Phila Kessela.

"Hráče u mantinelů hodně dohrával," popisoval Plotnikovovu hru Chris Kunitz. "To mu pomáhá dostat se do hry a celkově to týmu dodává energii."

I když zatím neumí moc anglicky, tak se ho trenér Johnston nebál postavit ani do hry v oslabení, při které je na ledě potřeba hodně komunikovat. "Na člověka, který neumí dobře jazyk, se dokázal přizpůsobit hodně rychle. A myslím, že jak kemp půjde dál, tak se bude ještě zlepšovat."

Stejně jako v předposledním zápase se i v tomto dobře ukázali Sidney Crosby a Phil Kessel. Oba vstřelili po gólu, Kessel si navíc připsal i asistenci.

"Funguje to," sdělil o spolupráci s Crosbym Kessel. "Hrálo se o něco rychleji než minule, soupěř měl většinu hráčů ze základu. Myslím, že to celkem šlo, ještě budeme muset některé věci ale zlepšit."

27. 09. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Kristopher Letang 1987 (Kanada, 37 let)

Brett Sterling 1984 (USA, 40 let)
Mario Larocque 1978 (Kanada, 46 let)
Peter Skudra 1973 (Lotyšsko, 51 let)
Philippe Dupuis 1985 (Kanada, 39 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti