Otázky na které odpoví následující sezóna

Penguins svoji soupisku změnili k nepoznání. Útok i obrana plný hvězd. Zaručují pouze jména Stanley Cup? Vybral jsem největší problémy, na které nám odpoví až 82 zápasů NHL.

Naplní Sydney Crosby očekávání?

Celá NHL na to čeká - na letošní jedničce draftu závisí komerční úspěch celé soutěže. Pokud by Crosby nehrál dobře bude to ztráta pro celou NHL. Očekávání jsou velká - každá jednička draftu je pod velkým tlakem, který ne vždy zvládne. A přirovnávat Crosbyho ke Gretzkymu to už něco znamená.

Vydrží Mariovi zdraví?

Otázka, která se řeší celou jeho kariéru. I snad největší optimisté v to nevěří že by byl zdráv celou sezónu. Vždyť se to ještě nikdy nestalo! A pak je tu možnost hrát na OH v Turíně, možná naposledy v kariéře. Nebude se tedy šetřit jako v sezóně 2001-02?

Dokáže být John LeClair stále produktivní?

Poslední tři sezóny jeho produktivita klesala. Uvádí se, že to bylo bolavými zády. Levé křídlo ale už taky není nejmladší. Každopádně v přípravném kempu se ukázal v dobrém světle a novinářům sdělil, že jeho zranění je úplně v pořádku.

Je Jocelyn Thibault brankářem pro play off?

Možná měl Thibault pár dobrých sezón, ale po celou svou kariéru se spíše trápil. V Montrealu ho coby juniorský talent zkazili. Zvrat nastal příchodem do Chicaga odkud byl vyměněn právě do Pittsburghu. Teď je oporou týmu hvězd, který pomýšlí na play off. Není to trochu risk sázet právě na něj když z vyřazovacích bojů nemá prakticky žádné zkušenosti?

Je Ed Olczyk dobrý trenér?

V sezóně 2003-4 bylo s týmem mladíků úspěchem cokoli. Teď když jsou na soupisce útočníci světové extratřídy je play off minimem. Na Olczyka je tak od začátku sezóny vyvíjen veliký tlak, který tu v minulosti nebyl.Ukáže se, že když byl dobrým hráčem bude i dobrým trenérem?

Vrátí se Gončarovi forma?

Dva góly v ruské Superlize za celou sezónu? Tomu já říkám propadák. Levý obránce přišel z NHL coby elitní obránce ale v Rusku pohořel. Napraví si reputaci zpátky v NHL? 5 milónu za rok z něj dělá nejdražššího hráče Pens.

Dostane se Pittsburgh do play off?

S těmito jmény na soupisce se to zdá být nutností. Vzpomeňte si však na New York Rangers! Nebude se situace opakovat? Vlastník klubu a zároveň hráč Mario Lemieux má však o důvod navíc - postup do play off mu může snížit vzniklý dluh, který už teď je činí 7 miliónů na sezónu.

19. 09. 2005, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození

Žádné výročí

Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
33431 hlasů, 21% (33431)
Jeff Skinner
31392 hlasů, 20% (31392)
Patricka Sharpa
31821 hlasů, 20% (31821)
T.J. Oshieho
31256 hlasů, 20% (31256)
Martina St. Louise
29268 hlasů, 19% (29268)

Celkem hlasů: 157168
Tento den v minulosti