Crosby zpět, Armstrong se konečně trefil

Zápas plný zajímavostí, tak by se dal označit duel Penguins s Islanders. Do sestavy Penguins se vrátil Crosby, Armstrong se trefil po dvaadvaceti zápasech a efektivní branku vstřeli Thornburn

Marc-Andre Fleury podal v den svých narozenin fantastický výkon, avšak nejšťastnějším hráčem zápasu byl patrně Colby Armstrong. Tento útočník Penguins, který před utkáním s Islanders čekal na vůbec první gól v sezóně, totiž neskóroval jednou, ale hned dvakrát a jeho tým porazil hostující Islanders v poměru 3:2. Domácí určitě také potěšil návrat Sidney Crosbyho, který při svém návratu po třech zápasech zaznamenal dvě asistence. ?Konečně ze mě spadlo to napětí, takže doufám, že mi to tak již začne padat,? řekl Armstrong, jenž měl šňůru dvaadvaceti zápasů bez vstřeleného gólu. ?Byl to opravdu skvělý pocit. Zkusil jsem vystřelit k tyčce (první gól) a naštěstí mi to tam spadlo. Opravdu skvělý pocit. Navíc jsme vyhráli.? Fleury zastavil 33 střel z pětatřiceti, včetně čtrnácti ve třetí třetiny, kdy byli Islanders několik centimetrů od vyrovnání. Puk se totiž dostal za Fleuryho záda a jel po brankové čáře. Nils Ekman a Evgeni Malkin ho však uklidili do bezpečí. ?Islanders to skutečně rozjížděli,?řekl Fleury, jenž včera oslavil dvaadvacáté narozeniny. ?Docela jsem se zpotil. Málem mi to několikrát prošlo, nicméně naši obránci mě vždycky dokázali zastoupit, takže jsme to nakonec udrželi.?

Penguins (11-8-4) nyní v posledních dvanácti zápasech odehráli devět duelů proti divizním rivalům. Před dnešním utkáním nevyhráli tři zápasy v řadě. Ústřední postavou minulého střetnutí s Islanders byl brankář Rick DiPietro, který si poradil hlavně se střelou Marca Recchiho, která mohla zvýšit vedení Penguins na 2:0. Nestalo se tak a ?Tučnáci? nakonec prohráli 3:1. Dnes v noci se nedá říci, že by jednička Isles zklamala, avšak v centru dění byli právě útočníci Penguins. Armstrong vstřelil první dvě branky, nicméně nejhezčí trefa všech večerních duelů však padla z hole Chrise Thornburna. Jeho vítězná trefa jakoby připomněla časy Maria Lemieux. Thornburn byl nejprve zatlačen za branku hostí, kde však nastřelil beton brankáře DiPietra a od něj se puk dostal do brány. Pokus to sice nebyl chtěný, nicméně na efekt pěkný. ?Neměl jsem vůbec prostor, a proto jsem chtěl někomu nahrát. Viděl jsem Dominica Moora, který se blížil k brankovišti,?řekl Thornburn. ?Nahrávka se odrazila brankáři od betonu a spadla do brány.? Crosby odehrál téměř 21 minut, jednou vystřelil na bránu a vyhrál 53% vhazování. ?Cítil jsem se dobře,?řekl Crosby o svém zranění třísel. ?Rychle jsem se unavil, ale to jsem očekával. Když si něco zraníte, tak se to pak rychle unaví, nicméně bolest jsem necítil. Chtěl jsem si být jist, že už jsme zdravý.?

29. 11. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dean DeFazio 1963 (Kanada, 61 let)
Harry York 1974 (Kanada, 50 let)
Derek Nesbitt 1982 (Kanada, 42 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15284 hlasů, 23% (15284)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13055 hlasů, 20% (13055)
Martina St. Louise
11199 hlasů, 17% (11199)

Celkem hlasů: 66423
Tento den v minulosti