Kraft jedná o smlouvě s Pittsburghem, podobně jako Rozsíval má ale nabídku z Ruska

Divoké uzavírání smluv v zámořské NHL už mají za sebou mnozí čeští hokejisté, v seznamu čekatelů zbývá pouze několik jmen. Jsou mezi nimi také Milan Kraft a Michal Rozsíval ze stáje agenta Riche Wintera a jeho českého spolupracovníka Jaromíra Henyše. Oba hráči působili před výlukou NHL v Pittsburghu. Kraft s vedením Penguins jedná, o Rozsívala projevil podle zákulisních informací zájem Vancouver. Zatím ale není nic jistého, a tak do situace vstoupily bohaté ruské kluby. "Pro oba kluky máme dobré nabídky. Rozsívala chtějí dva silné týmy, Kraft obdržel lukrativní návrh od jednoho z favoritů ruské soutěže," konstatuje Jaromír Henyš.

Milan Kraft strávil sezonu v Plzni a Karlových Varech. Nijak neskrývá, že jeho přáním je další angažmá v zámoří. Jenže kontrakt zatím nemá. "Záleží na Pittsburghu, bez jeho souhlasu nesmí ke konkurenci. Diskutujeme s vedením Penguins, ovšem docela se to táhne. Uvidíme, co se stane. Každopádně se teď objevila jedna možnost z Ruska, která určitě stojí za úvahu. Ten návrhj je totiž špičkový," hlásí Henyš.

Juniorský mistr světa 2000 se minulý týden připravoval v Mladé Boleslavi, na soustředění hráčů společnosti Eurohockey Services. Ve čtvrtek sehrál Kraft také exhibibici proti BK Mladá Boleslav. "Seděli jsme spolu a všechno to probírali. Během pátku jsem Milanovi telefonoval asi patnáctkrát, to Rusko je skutečně zajímavé," říká Henyš.

Snahou o doplnění kádru se netají v Kazani a Omsku. Také kanadský kouč King by prý chtěl údajně přivést do Magnitogorsku kvalitního zahraničního útočníka. Zřejmě nejusilovněji hledají posily v Omsku, kde se rozloučil Jaromír Jágr. Už předtím odešel Jaroslav Bednář a do týmu Avangardu navzdory velké snaze prezidenta Potapova nedorazil žádný krajánek. Připomeňme, že Omsk oslovil postupně Balaštíka, Výborného, Ručinského, Straku, Čajánka nebo Mikesku.

Že by se tedy na listině Omsku nyní objevil Kraft? "Nechci to komentovat, věc je příliš čerstvá," odpovídá vyhýbavě Henyš. Připustil ovšem, že jednání mohou nabrat obrátky. "Ruská superliga startuje už 6. září, čtyři dny předtím budou kluby hlásit vedení soutěže konečné soupisky. Máme na to týden, možná méně. Pokud by se Milan rozhodl pro Rusko, odletěl by do 30. srpna. Smlouva by zněla na celou sezonu, tak si to Rusové výslovně přejí," dodává Henyš.

Je možné, že východním směrem vyrazí také jiný jeho klient, obránce Michal Rozsíval. Člen mistrovského týmu Pardubic, jenž si během uplynulého ročníku zahrál také za reprezentaci, rovněž touží po návratu do NHL. Ale ani on nemá nic jistého. "Je tam zájem z jiných klubů, ovšem nutno poznamenat, že se i v jeho případě ozvali Rusové," potvrzuje Jaromír Henyš.

Kluby superligy utrpěly ztráty. Kvalitního beka bude možná hledat Togliatti (za Volčenkova). Z Dynama Moskva se může do NHL vydat Andrej Markov, snahu zlepšit defenzivu několikrát oznámil Omsk. "Nechci předbíhat. Máme nabídky ze dvou týmů. Michal o nich ví a zatím čeká. Jsem v pravidelném spojení s kolegy Richem Winterem a Richem Evansem, budeme reagovat podle vývoje událostí. Jestliže se Michal Rozsíval rozhodne pro Rusko, může odletět takřka okamžitě," připomíná na závěr Henyš.

19. 08. 2005, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti