Staal patří Penguins

Jordan Staal je nyní hráčem Pittsbugh Penguins, jenž ho na sobotním draftu ve Vancouveru draftovali na celkovém druhém místě.

?Chceme vybudovat silnou organizaci jak na ledě, tak i mimo něj. Dnes jsme přidali další dílek do skládanky. Chci, abychom měli schopné lidi jak ve vedení, tak na ledě. Chystáme se udělat několik klíčových personálních změn,? řekl generální manažer Penguins Ray Shero. ?Chci, aby tenhle tým nebyl pouze o dvou třech hráčích. ?Chci, aby to byl tým a doufám, že s námi Jordan zůstane dlouhou dobu a vyhrajeme společně Stanley Cup.?

Jordan Staal, bratr centra Caroliny Hurricanes Erica Staala, byl nejvýše draftovaným Kanaďanem. Celkem jedenáct hokejistů Kanady bylo vybráno v prvním kole. Staal, kterého si zvolili Pittsburgh Penguins, putuje k mladým talentům do ?Města oceli?. Tento mladý útočník se zároveň stal třetím členem rodiny, který byl draftován v prvním kole. Připojil se tak k Ericu Staalovi (dvojka 2003) a k Marcu Staalovi, kterého si v roce 2005 vybrali New York Rangers.

?Opravdu mně nezáleželo, kde nakonec skončím,? řekl hráč, o němž se spekulovalo, že by nakonec mohl hrát po výměně za loňský výběr Hurricanes (obránce Jack Johnson) v Carolině s bratrem Ericem. ?Zdá se, že je to skvělá organizace. Jsem pyšný, že mohu být její součástí. Máme opravdu mladý tým a já doufám, že se v příštích letech dokážu do něj prosadit. Vím,že to bude náročné, ale budu na tom pracovat.?

Tím pádem to znamená, že si Staal zahraje místo bratra se Sidney Crosbym. Pokud samozřejmě zvládne kemp.

?Ještě tam nejsem,? řekl Staal o možnosti hrát NHL. ? Opět mám, co dělat, abych se tam dostal. Sidney je skvělý hráč a jsem si jist, že kdybych s ním nastupoval, tak by moje statistiky měly vysoké hodnoty. Doufám, že budu mít tu možnost. Už se na to velmi těším.?

Staal nepochybně slyšel hodně zpráv o svém bratru z Caroliny, avšak stále si je vědom, že tento fakt mu do NHL nepomůže. ?Díval jsem se na pár zápasů kde hrál a nemyslím si, že by mi to v budoucnosti nějak pomohlo,? řekl Staal. ?Budu na tom pracovat. Pokud se tam nedostanu letos, tak doufám, že do dvou let ano.?

25. 06. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dan LaCouture 1977 (USA, 47 let)
Francois Leroux 1970 (Kanada, 54 let)
Ondrej Nemec 1984 (Česká republika, 40 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15285 hlasů, 23% (15285)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66427
Tento den v minulosti