Crosbyho čeká poslední duel s Ovechkinem

Ustanovit nový rekord za nejvíce bodů pro nováčka Penguins? Žádný problém. Být první v kanadském bodování Mistrovství světa? Jednoduché. Naplnit mnohá očekávání, která jen může osmnáctiletý kluk získat? Nepochybně. Předvídat jak dopadne hlasování o Nováčka roku? Nemožné.

Sidney Crosby dokáže hodně věcí, avšak ovlivnit hlasování jen těžko. A právě o tom se v noci na dnešek ve Vancouveru, kde se uskuteční každoroční udělování cen, rozhodne.

?Vůbec nevím, jak to dopadne,? řekl Crosby. Nedá se než souhlasit. Crosby posléze připomněl, že Alexander Ovechkin z Washingtonu měl více bodů ( o 4) i gólů (o 13) a nepochybně je to on, kdo je favoritem. ?Určitě, Ovechkin má větší šanci,? řekl. ?Měl vynikající sezónu, takže nebude překvapení, pokud to vyhraje.?

Pokud však mladý Kanaďan skončí před svým konkurentem, nebude to zase tak překvapující. Crosby měl určitě lepší spoluhráče než Ovechkin ? i když to povětšinou nebyli hráči do Hokejové haly slávy ? a taky se těšil větší pozornosti médií. Navíc je Ovechkin téměř o dva roky starší, ačkoliv by věk neměl být rozhodujícím kritériem pokud hráč splní patřičné podmínky. Oba dva to jsou však hráči světové extratřídy okolo kterých může jakýkoli klub stavět tým šampiónů. Ve své první sezóně byl Crosby u 42% gólů Penguins (244); Ovechkin dokonce u 45% z 237. Tihle dva na sebe přitáhli v ročníku 2005-06 co možná největší pozornost, avšak kvalitních nováčků byla celá řada. Obránce Calgary Dion Phaneuf, brankář New York Rangers Henrik Lundqvist a útočník Colorada Marek Svatoš by klidně mohli v případě jejich absence trofej vyhrát.

?Byl to ročník nováčků,? řekl Crosby. ?Už jenom fakt, že jsem byl součástí tohoto ročníku je pro mě čest. Jsem opravdu pyšný, že jsem mezi nimi.?

Jeho hodnocení získalo po pondělním vítězství nový náboj, neboť nováček Cam Ward vychytal Carolině vítězství a zaslouženě získal Conn Smythe Trophy. Dotvořil tak obrázek o letošních talentech. Crosby přinesl pověst dravého mládí i na Mistrovství světa, kde získal titul pro nejproduktivnějšího hráče turnaje. Nyní se už opět připravuje na nadcházející ročník NHL.

?Chystám se trénovat každý den. Chci trénovat i zde ve Vancouveru, protože nechci ztratit ani den ze své rutiny.? V hlavě má již plány na novou sezónu. ?Myslím, že jsme měli těžký rok, ale poslední dva měsíce se to změnilo k lepšímu,? řekl. ?Máme k věcem dobrý přístup. Hodně toho od sebe očekáváme.?

22. 06. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti