Crosby ukončil své trápení, Pens vyhráli 3:2

Jaromír Jágr přijel se svým týmem, tentokrát to byla Florida, opět do Pittsburghu. Nebyl to ale on, který by se po zápase mohl radovat z předvedeného výkonu a vítězství v zápase. Pozornost na sebe totiž strhl kapitán Pens Sidney Crosby, který gólem a dvěma asistencemi ukončil pětizápasovou sérii bez bodu a pomohl svému týmu k vítězství 3:2 v prodloužení.


Rozhodující okamžik přišel v čase 1:21 nastaveného času, když v přesilové hře čtyř proti třem nabil na střelu Evgeni Malkinovi Kristopher Letang. Malkin vsítil tvrdou střelou z vrcholu pravého kruhu už svůj třetí gól ve třech zápasech a Tučňáci všechny z nich vyhráli.

V přesilové hře se Penguins prosadili už na začátku zápasu, kdy se z podobného místa jako Malkin, tentokrát ale střelou zápěstím, prosadil Sidney Crosby. "Dobře pro ně," chválil přesilovkový útok brankář Marc-Andre Fleury. "Teď se určitě budou cítit o něco lépe a uvolněněji. Přinesli nám dnes výhru a dva body."

Fleury, který dostal v posledních třech zápasech pouhé tři góly, se opět ukázal jako někdo, na koho se mohou Pens spolehnout, i když nedají příliš mnoho gólů. Ani na šestý pokus totiž nedokázali vstřelit v základní hrací době více než dva góly, přesto se už potřetí za sebou mohli radovat z vítězství.

Po Crosbyho gólu v první třetině se další hráč prosadil až v třetině třetí. Byl to Phil Kessel, který po důrazu před brankářem Robertem Luongem dorazil do sítě kotouč vystřelený Robem Scuderim.

Zápas pak z pohledu Pens zkomplikovala čtvrtá řada Floridy, která během necelých tří minut srovnala skóre na 2:2. Nejprve se zaskvěl Quinton Howden, který vstřelil svůj vůbec první sezóny a po něm pak i Derek MacKenzie, rovněž prvním zásahem sezóny. Oba si na své góly navzájem i nahráli.

"Víme, že ve třetí třetině jsme byli trochu zpomalení," zpytoval svědomí obránce Kristopher Letang. "Nepřipravili jsme si žádné velké střídání, které by nás dostalo více do hry."

V zápase padly i dva góly, jeden na každé straně, které rozhodčí neuznali. Nejprve kvůli vysoké hře holí Floridy a poté kvůli šťouchnutí Chrise Kunitze holí do brankáře Luonga.

21. 10. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review a nhl.com









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti