Chris Kunitz hraje ve výborné formě

Přestože se musí obejít bez svého dlouhodobého centra a nejproduktivnějšího hráče Penguins Sidney Crosbyho, hraje Chris Kunitz možná nejlepší hokej za dobu, co působí v Pittsburghu. Zdá se vám to příliš nadnesené? Zeptejte se trenéra Dana Bylsmy.

"V současné době hraje nejlepší zápasy, ve kterých jsem ho kdy viděl. Povýšil svoji hru na vyšší úroveň, v mnoha aspektech se stal se nepostradatelným mužem týmu. Zažívá nyní skvělé období, fyzicky se cítí dobře a rozhoduje zápasy. Na ledě ho nepřehlédnete," sklonil Bylsma Kuntzovi poklonu.

Klíčem ke Kunitzovu úspěchu bylo nalezení společné noty se svými kolegy ze druhého útoku, a to s Jordanem Staalem a Tylerem Kennedym. Když nebudeme počítat poslední zápas s New Jersey, který po základní hrací době skončil 0:0, tak toto trio vyprodukovalo deset gólů v posledních pěti zápasech. Kunitzova bilance z těchto utkání činila čtyři góly a pět asistencí.

"Pomáhá mi, že jsem konečně fyzicky stoprocentně fit. Předtím jsem trochu bojoval se zraněními a nehrál jsem proto tak, jak jsem si představoval. Také mi pomáhají spoluhráči. Společně jsme přišli na to, jak si vzájemně vyhovět a hrajeme náš systém, kdy se snažíme jít tvrdě do brány a současně zodpovědně bránit," prozradil příčiny úspěchu Kunitz.

Kvůli blíže nespecifikovanému zranění dolní části těla vynechal Kunitz v této sezóně celkem třináct zápasů. V posledních třiačtyřiceti utkáních si připsal sedmatřicet bodů za devatenáct gólů a osmnáct asistencí. V devětapadesáti zápasech celé sezóny pak má bilanci dvaadvaceti gólů a čtyřiačtyřiceti bodů. Se sedmi góly vstřelenými v přesilových hrách je druhý v týmu.

Trenér Bylsma prozradil, že měl s Kunitzem menší pohovor po zápase s Montrealem, ve kterém Pittsburgh podlehl 0:3 a řada, ve které Kunitz hrál po boku Jordana Staala, skončila se čtyřmi zápornýmy body v +/- bodování.

"Promluvili jsme si o situaci, o rolích, které má se svými spoluhráči hrát a od té doby hrají výborně na obou stranách kluziště," nechal se slyšet Bylsma a dodal: "Jsou řadou, která brání nejlepší útoky soupeře. Ale současně dokáží i udeřit v útoku."

Staal s Kunitzem se vedle sebe poprvé objevili hned po příchodu druhého jmenovaného z Anaheimu v roce 2009. Pak se ale Kunitz přesunul do prvního útoku k Billu Guerinovi a Sidney Crosbymu. Nyní spolu hrají znovu.

"Je to úžasné. Chris dělá velkou práci tím, že pro nás vytváří místo. Hraje tvrdě, bojuje o ztracené puky a ze zdánlivě ztracených situací dokáže vytvořit šanci. Je paráda mít ho vedle sebe," nemůže si souhru s Kunitzem vynachválit Jordan Staal.

"S Jordanem jsem hrál už dřív a s Kunniem je to velmi jednoduché. Myslím, že se navzájem dobře doplňujem. Kunnie dokáže střílet góly, hrát do těla i skvěle bruslit," promluvil o vzájemné spolupráci třetí z útoku Tyler Kennedy.

Trenér Bylsma doufá, že tomuto útoku vydrží forma i do play off, které brzo začne.

"Nezáleží mi na tom, proti komu hraji. Jak začnete měnit svoji hru, je to špatně. Musíte dělat to, v čem jste úspěšní a trenéři vás pak budou stavět do situací, které vám vyhovují. Já jsem typem, který se cpe do brány, obírá soupeře o puky, vytváří spoluhráčům šance a snaží se stříet góly," uvažoval nahlas Kunitz.

26. 03. 2011, Will





Další články týkající se hráče Chris Kunitz

18. 03. 2014 - Neal, Kunitz, Bennett i Letang se účastnili tréninku
09. 01. 2014 - Chris Kunitz: Z podceňovaného mladíka olympionikem
07. 01. 2014 - V nominaci Kanady Crosby s Kunitzem, chybí naopak Neal
27. 06. 2013 - Chris Kunitz prodloužil o další tři roky
24. 01. 2012 - Chris Kunitz - pro statistiky neviditelný hrdina
29. 12. 2011 - Trio Malkin, Neal, Kunitz táhne Tučňáky za vítězstvími
14. 10. 2011 - Kunitz: Na volný trh jsem ani nepomyslel
07. 10. 2011 - Chris Kunitz chce v dresu Penguins ukončit kariéru
20. 05. 2009 - Kunitz bez gólu, ale v klidu





Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
David Kočí 1981 (Česká republika, 43 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15290 hlasů, 23% (15290)
Jeff Skinner
13413 hlasů, 20% (13413)
Patricka Sharpa
13480 hlasů, 20% (13480)
T.J. Oshieho
13061 hlasů, 20% (13061)
Martina St. Louise
11211 hlasů, 17% (11211)

Celkem hlasů: 66455
Tento den v minulosti