Bridgeport Sound Tigers vs Wilkes - Barre Penguins 2:3 pp

Stav série je 2:1 pro Bridgeport.

Zdá se, že historie Wilkes-Barre Penguins se opakuje. Na začátku playoffs 2005 Penguins s Binghamptonem prohrávali již dva nula na zápasy, posléze vyhráli třetí v prodloužení a sérii nakonec otočili. Před dvěma lety prohrávali Penguins s Bridgeport Sound Tigers opět o dva zápasy, když třetí vítězný v prodloužení nakonec znamenal obrat v sérii. Stejný průběh je zatím k vidění i letos. Gól Matta Husseyho v druhé minutě prodloužení rozhodl pro Penguins třetí zápas osmifinále playoffs AHL. Výsledek 3:2 upravil stav série na 2:1 pro Sound Tigers. Čtvrtý zápas je na programu v úterý v Bridgeportu.

?Jsme zpátky v sérii,? řekl hlavní trenér Joe Mullen. ?Porážka by nás definitivně poslala do kolen. Chlapci zabojovali a našli si cestu k vítězství.? Vítězný gól přišel po akci na jejímž začátku stál Kenny Corupe, který ve středním pásmu chytře získal puk a Penguins šli do přečíslení dva na jednoho. Corupe pak nádhernou přihrávkou našel Husseyho a ten zblízka překonal Dubielewicze. ?Viděl jsem, že se mnou jede Huss,? řekl Corupe. ?Drží hůl nalevo a já jel po pravé straně, takže byl ve výhodě. Nevím, který obránce se mnou držel krok, ale zahrál to bezvadně. Přihrávka na Husseyho byla se štěstím.?

Hussey skoro hokejkou ani nepohnul, avšak puk se dostal za Wadea Dubielewicze a zajistil Penguins vítězství. ?Nemáme v týmu moc střelců, takže se musíme o branky podělit,? řekl Mullen. ?Naši nejlepší hráči musí hrát naplno každý zápas.? Rob Collins otevřel skóre střelou z voleje, která prošla v první třetině za záda Dany Sabourina. Ke konci první třetiny ujel Ryan Stone, ale Dubielewicz mu betonem zabránil v úspěchu. ?Nevidí se moc často, aby vás brankář takhle vychytal,? řekl Stone.

Spoluhráč Krys Kolanos byl v přesilovce na začátku druhé třetiny úspěšnější a Penguins vyrovnali. Za šest minut se soupeř zásluhou Denise Grebeshkova opět ujal vedení, ale Stone byl na začátku třetí části tentokráte úspěšnější, když překonal Dubielewicze z bezprostřední blízkosti. O dvacet minut rozhodl Hussey o prvním vítězství v sérii. ?Dostalo nás to zpátky do hry,? řekl Hussey. Všechno to byly těsné zápasy a soupeř vždy vyhrál o jednu branku. Ve čtvrtém zápase musíme hrát se stejným zaujetím.?

25. 04. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dan LaCouture 1977 (USA, 47 let)
Francois Leroux 1970 (Kanada, 54 let)
Ondrej Nemec 1984 (Česká republika, 40 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15285 hlasů, 23% (15285)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66427
Tento den v minulosti