Ani domácí prostředí Pens nepomohlo, podlehli Montrealu

Marc-Andre Fleury odehrál už desátý domácí zahajovací zápas v řadě, ale nebude na něj vzpomínat rád. Pens totiž potřetí za sebou prohráli, když podlehli Montrealu 2:3. O jejich góly se postarali Beau Bennett a Kristopher Letang, za Canadiens se pak prosadili dvakrát Max Pacioretty a jednou Tomáš Fleischmann.

Čtyřikrát v historii vstoupili Tučňáci do sezóny s bilancí 0-3 a hned třikrát z toho následně nepostoupili do play off. "Myslím, že všichni víme, že dokážeme být lepší," pověděl Fleury. "Udělat play off začíná být těžší a těžší. Každým rokem je to hodně těsné. Potřebujeme začít dělat body a posunout se v tabulce. Pořád je ještě brzo, ale musíme se zlepšit."

Penguins předvedli určitě lepší představení než v sobotu proti Arizoně. Za zmínku stojí hlavně druhá třetina, ve které vstřelili dva góly a měli Montreal po většinu času pod tlakem. To je ale hodně málo na tým, který má podle kouče Habs Michela Therriena (vyjádřil se tak před utkáním) tři hráče schopné dát v sezóně padesát gólů.

"Minulý rok jsme se dostali do play off o jediný bod," připomněl Kristopher Letang. "A ten bod se dá ztratit strašně jednoduše."

Rozhodující okamžik zápasu přišel v šesté minutě třetí třetiny, když Sergei Plotnikov ztratil za stavu 2:2 puk v útočném pásmu. Do útoku dva na jednoho se pak dostali David Desharnais s Tomášem Fleischmannem a úspěšně ho zakončili. I když ne zrovna tradičním způsobema, Desharnais totiž našel Fleischmanna zpoza brány.

Penguins si posléze stěžovali na to, že Desharnais obral Plotnikova o kotouč nedovoleně, rozhodčí však na jejich stížnosti nereagovali a gól uznali. "Vypadalo to, jako by si pomohli hákováním. Pokud ale rozhodčí naznali, že to bylo v pořádku, měli jsme hrát a nedovolit jim vstřelit gól," postěžoval si Marc-Andre Fleury.

První čtyři střely sezóny si v utkání připsal kapitán Pens Sidney Crosby, tu nejnebezpečnější mu po přihrávce Evgeni Malkina 2:17 před koncem zápasu chytil Carey Price levým betonem.

Nejlepším hráčem Pens byl v tomto zápase podle trenéra Johnstona útočník Beau Bennett, který si kromě jednoho gólu připsal i další slibné příležitosti.

"Všichni víme, že se musíme zlepšit," shrnul situaci Chris Kunitz. "Nejde jen o jednotlivce nebo nějakou skupinu. Musíme být lepší všichni."

14. 10. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Goertz 1965 (Kanada, 59 let)
Dennis Owchar 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti