Zlá třetí třetina zapříčinila porážku 1:4

V nočním utkání se Penguins střetli na svém kluzišti s nedalekým Detroitem a podlehli mu 1:4. O výsledku se rozhodovalo ve třetí třetině, kdy hosté vstřelili tři góly.

Zápas začal pro Penguins dobře, v celkem vyrovnáné první třetině se čtyři a půl sekundy před jejím koncem ujali vedení 1:0. Nájezdem z pravé strany zakončeným střelou ke vzdálenější tyči se prosadil Evgeni Malkin, u kterého společně s Jordanem Staalem hrozilo, že by do zápasu kvůli zranění nemusel vůbec nastoupit. Nakonec oba hráli.

"Pokaždé, když se dostal k puku jsem měl pocit, že se něco stane. Je to jeden z nejlepších hráčů na světě," pochválil Malkina brankář Red Wings Jimmy Howard.

Další gól z téměř totožné pozice mohl Malkin dát na začátku třetí třetiny. Poté, co se puk po jeho střele otřel o Howarda, však skončil pouze na pravé tyči.

Tyč pomohla Red Wings i o něco dříve ve druhé třetině, opět po střele Malkina, tentokrát ze středu hřiště při přesilové hře. Ruský útočník se po ní snažil obětavým skokem puk do branky i dorazit, ale jeho pokus mu skvělým zákrokem Howard zlikvidoval.

Pens dovolili ve druhém dějství Detroitu pouhých pět střel, přesto jednou inkasovali. Po nedůrazu za brankou ztratil puk Matt Niskanen, Todd Bertuzzi pak nahrál na střed Pavlu Datsyukovi a ten překonal Fleuryho backhandovou střelou k pravé tyči.

Třetí třetina, která začala již zmíněnou šancí Malkina, nedopadla pro Pens vůbec dobře. Red Wings v ní vstřelili tři góly, když se postupně prosadili Johan Franzen v přesilové hře a poté dvakrát Daniel Cleary. Poslední gól padl do prázdné branky.

I když Penguins prohráli 1:4, dalo by se na zápase najít pár pozitiv. Mezi ty patřil především výkon ve druhé třetině, kdy byli Pens jasně lepší a soupeři dovolil pouhých pět střel. Dále pak odehrál výborný zápas Evgeni Malkin, který mohl vstřelit tři nebo čtyři góly, dvakrát mu jeho pokusy zastavila tyč, některé jeho slibné šance pak skončily těsně vedle nebo je zastavil brankář Howard. Celkem si ruský útočník připsal devět střel na bránu.

Další zápas mají Penguins na programu v pátek, kdy nastoupí na hřišti Ottawy Senators.

14. 12. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti