Zápas plný rekordů

Je více než pravděpodobné, že Penguins do týdne pošlou Jordana Staala zpátky k juniorům. Možná z toho důvodu, že budou chtít odložit platnost jeho kontraktu o jeden rok. Možná proto, že chtějí oddálit dobu, kdy bude volným hráčem bez omezení. A možná se vrátí zpět do Peterborough kvůli tomu, že nemá ani jeden bod z rovného počtu hráčů na ledě.

Zatím jde pouze o samé góly z oslabení. ?Zdá se, že tohle bude jeho problém,?zavtipkoval Sidney Crosby. ?Nicméně tenhle problém se hodí.? Staal přidal do svých statistik další dvě branky ? druhou při trestném střílení ? a výrazným způsobem tak napomohl k vítězství Penguins 5:3 nad Columbusem. Svým výkonem si vysloužil zápis do knihy rekordů NHL. Je totiž prvním hráčem historie, jenž všechny tři první branky kariéry vstřelil v oslabení. ?Nikdy jsem nic takového neviděl,?řekl Crosby. ?Je to úžasné!? Staal tento zápis do statistik popsal jako ?velmi překvapující?, když dodal, že i v Ontario Hockey League měl několik gólů z oslabení. ?Určitě z toho mám radost,?řekl. ?Doufám, že i trenéři jsou z toho nadšení a nechají si mě tu.? Pokud se tak nestane, určitě to nebude z toho důvodu, že by na této úrovni nestačil. ?Na to jak je mladý, má obrovskou sílu,?řekl trenér Michel Therrien. ?Pořád se zlepšuje. Není pochyb, že to bude velice těžké rozhodnutí.?

Staal nebyl jediným hráčem Penguins, jenž měnil zápisy NHL. Evgeni Malkin skóroval ve třetím zápase za sebou, čímž se stal prvním hráčem od ročníku 1995-1996, který něco takového dokázal. Předtím se to povedlo Janu Čalounovi ze San Jose. Jeho výkon tak činí veliký dojem, zvláště když Malkin přes překladatele poznamenal, že si na poměry v Severní Americe stále zvyká. ?Stále se učím spoustu rozdílných věcí,?řekl. ?Je to tu trochu jiné. Dělám všechno to, co mi trenér řekne.?

Zatím se zdá, že největší pozornost dává v případě, když mu Michel Therrien řekne, aby vstřelil gól. Dnešní vítězství, které přehouplo Penguins přes 50% úspěšnost (4-3), však něco stálo. Útočník Ryan Malone, jenž si připsal první body v sezóně, čímž se zdálo, že už má špatný start do ročníku za sebou, si zlomil kůstky v levé zápěstí a bude šest týdnů mimo hru. Malone se zranil v čase 32:51, kdy si šel vyřídit účty s obráncem Rostislavem Kleslou, který předtím ošklivě srazil Crosbyho. Ke zranění došlo v prvním kontaktu s protihráčem, avšak Malone přesto shodil rukavice a pokračoval ve vyřizování účtů.

?Sid se snažil dokončit bodyček, avšak Klesla to trochu přehnal a dal mu hokejkou do obličeje,?řekl Malone. Penguins se brzy ujali vedení. Michel Ouellet v čase 2:03 usměrnil přihrávku Sergeje Gonchara za záda brankář Fredrika Norrenu, jenž se objevil ve svém prvním zápase NHL. Ruský obránce pak sám zařídil dvoubrankový náskok, když při přesilové hře ostrou střelou z pravého kruhu pro vhazování propálil vše, co mu stálo v cestě.

Blue Jackets se však, podobně jako Islanders před dvěma dny, nevzdali a brankami Gilberta Brula a Fredrika Modina srovnali skóre zápasu. Poté přišel střet Malona s Kleslou, ve kterém si hráč Penguins vykoledoval dvouminutový a desetiminutový trest. Jordan Staal však paradoxně oslabení využil ve svůj prospěch a zblízka přehodil Norrenu ? 3:2. Vedení ve prospěch domácích pak navýšili Evgeni Malkin (47:04) a opět Staal (47:49), tentokráte ze samostatného nájezdu. Při nařízené penaltě měl Staal i trochu štěstí, protože se jeho střela odrazila nejprve od tyče a posléze od zad brankáře Norreny do brány.

22. 10. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Craig Adams 1977 (Brunej, 47 let)

Doug Shedden 1961 (Kanada, 63 let)
Victor Ignatjev 1970 (Lotyšsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13057 hlasů, 20% (13057)
Martina St. Louise
11203 hlasů, 17% (11203)

Celkem hlasů: 66432
Tento den v minulosti