Vhazování vyhrávají Penguins zápasy

Vhazování tvoří nedílnou součást strategie trenéra Dana Bylsmy, jednou vyhrály Tučňákům zápas play off, jednou se postaraly o jeden z nejpůsobivějších gólů Evgeni Malkina a hodněkrát pomohly Penguins zasadit soupeři rozhodující úder. Jen málo týmů dokáže v současnosti vytěžit z této herní činnosti tolik, co právě Penguins.

"V létě jsem od ostatních kluků slyšel, že se o našich vhazování v rámci přípravy na zápasy hodně baví," nechal se slyšet Brooks Orpik, který poté i prozradil, že jedním z těch, kdo mu tuto informaci sdělil, byl jeho bývalý spoluhráč Ryan Whitney, v současné době hráč Edmontonu Oilers.

Těsně po vhazování letos vstřelili góly například James Neal, Pascal Dupuis nebo Kristopher Letang. Nealovi se to mimo jiné povedlo dvakrát jako přes kopírák střelou ihned po vyhraném vhazování Evgeni Malkina v levém kruhu.

"Jsou velkou součástí naší hry," prozradil Jordan Staal o vhazováních a dodal: "Hodně jich využíváme a také je hodně trénujeme."

Z vhazování vytěžil Pittsburgh důležité góly už v roce 2009, kdy na jaře táhl úspěšně za Stanley Cupem. Kristopher Letang například vstřelil gól ve třetím zápase v sérii proti Washingtonu. Sidney Crosby tehdy vyhrál buly, přihrál puk Markovi Eatonovi, který stál na pravé straně útočného pásma, ten ho poslal na hůl Letangovi a pittsburghský obránce ho poté nasměroval do branky.

Další gól a pravděpodobně mnohem slavnější, který tehdy Pens vstřelili ihned po vhazování, vsítil po samostatné akci Evgeni Malkin. Na levé straně útočného pásma vybojoval při bully puk, sám si ho dojel, objel branku a z otočky zakončil a dovršil tak hattrick.

Větší důraz na hru těsně po vhazováních přišly s trenérem Danem Bylsmou. Do té doby, kromě občasných neuvěřitelných kousků Maria Lemieuxe, Penguins v této herní činnosti neoslňovali. Letošní sezónu začali s devíti nacvičenými variantami, jak po bully pokračovat.

"Chvíli mi to trvalo, než jsem se je všechny naučil. Ale funguje to," nechal se slyšet obránce Zbyněk Michálek.

"Když tu byl Chris Therrien, tak se na vhazování tolik zřetel nebral. Spíše to bylo vše více o defenzivní činnosti," nalezl rozdíly v trenérech Brooks Orpik.

03. 03. 2012, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti