V souboji těžkých vah Východní konference byl úspěšnější Boston

V domácím utkání dvou předních celků Východní konference vyzvali Penguins k souboji tým Bostonu Bruins a prohráli s ním 1:3. Hrdinou zápasu se stal brankář Tim Thomas, který chytil 44 střeleckých pokusů Tučňáků.

Prvním zajímavým momentem utkání byla střela od modré v podání bostonského Adama McQuaida, která si sice našla cestu za brankáže Marca-Andre Fleuryho, pro nedovolené bránnění Chrise Kellyho v brankovišti však nebyla rozhodčími uznána jako gólová.

V šesté a deváté minutě se museli Penguins dvakrát v krátkém časovém úseku bránit přesilové hře soupeře. Situaci zvládli skvěle a kromě drobných šancí v závěru druhého oslabení Boston do ničeho nepustili. Dokonce mohli i skórovat, Pascal Dupuis dostal v osmé minutě po opuštění trestné lavice puk do jízdy a zprava se řítil na Tima Thomase. Ten mu pěknou střelu z kruhu ke vzdálenější tyči zlikvidoval pravým betonem.

Další okénka v bostonské obraně mohli do konce první třetiny využít Sidney Crosby s Jamesem Nealem nebo v přesilové hře Evgeni Malkin. Ve všech případech byl však Thomas pozorný. Na druhé straně se pak proti Richi Peverleymu nebo Benoitu Pouliotovi předvedl Marc-Andre Fleury.

Bezbrankový stav prolomil ve třetí minutě druhé třetiny Greg Campbell, který z pravé strany brankoviště v pádu dorazil střelu Daniela Pailleho.

Na 2:0 pro Boston zvýšil o pět minut později střelou z mezikruží pod břevno Benoit Pouliot. Těžko za tento gól můžeme vinit brankáře Fleuryho, přesto je třeba zmínit, že tento typ střel, které jdou nahoru, mu zdá se dělají problémy.

Na začátku sedmnácté minuty dostali Penguins obrovskou šanci dostat se zpět do utkání, když jim rozhodčí nabídli dvě minuty dlouhou přesilovku pět na tři. Pens ji však přes veškerou snahu a velký počet střel nedokázali využít a tak odcházali do šaten za nepříznivého stavu 0:2 a navíc s vyhlídkou, že třetí třetinu začnou po faulu Jordana Staala v oslabení.

Nabídnutou přesilovku využili hosté z Bostonu po minutě a sedmi vteřinách, když se přes Matta Niskanena prosmýkl Patrice Bergeron a před odkrytou brankou našel Tylera Seguina, který se v podobných sitacích nemýlí.

O několik minut později vystrašila všechny fanoušky Penguins situace, kdy se Sidney Crosby nekontrolovaně srazil uprostřed hřiště se svým spoluhráčem Chrisem Kunitzem a s bolestnou grimasou odjel na střídačku. Naštěstí se mu nestalo nic vážného a hned v dalším střídání se objevil opět na ledě.

Neuplynuly ani dvě minuty a fanoušci Pens byli znovu v obavách, tentokrát o zdraví Evgeni Malkina. Ten se v útočném pásmu srazil hlavou proti hlavě prozměnu s hráčem soupeře Danielem Paillem. Po drobném ošetření v šatně se ale i on rychle vrátil do zápasu.

Chvíli po polovině třetí třetiny se k puku ve středním pásmu dostal Joe Vitale a po pravé straně hřiště si najel do útočného pásma. V pravou chvíli pak před Thomasem nahrál Mattu Cookovi, který ho v útoku doplnil, a ten střelou z první snižoval do odkryté brány na 1:3.

Tento stav i přes odvolání brankáře Penguins vydržel až do konce utkání a tak dva body putují do Bostonu.

06. 12. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Capuano 1968 (USA, 56 let)
Jason Woolley 1969 (Kanada, 55 let)
Krys Kolanos 1981 (Kanada, 43 let)
Rick Kessell 1949 (Kanada, 75 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
30488 hlasů, 21% (30488)
Jeff Skinner
28386 hlasů, 20% (28386)
Patricka Sharpa
28748 hlasů, 20% (28748)
T.J. Oshieho
28270 hlasů, 20% (28270)
Martina St. Louise
26306 hlasů, 18% (26306)

Celkem hlasů: 142198
Tento den v minulosti