Sens chtějí využít domácího ledu

Penguins zajíždějí do Ottawy ke třetímu zápasu série s jasným cílem ? využít vhodný okamžik a získat důležité vítězství.

"Stabilní výkony mužstva se vytvářejí celou základní část," řekl trenér Penguins Michel Therrien. "Během sezóny jsme bojovali o první místo v divizi a vyhráli jsme několik důležitých venkovních zápasů. To se musí projevit."

"Naši hráči jsou schopni podávat skvělé výkony. Výhoda je na naší straně a tak ji chceme využít."

Penguins sice vedou 2-0, ale to stále nic neznamená. "Všichni víme, že stále není konec," řekl útočník Ryan Malone. "Vedení nás nesmí uspokojit. Musíme využít situace a vyhrát."

"Třetí zápas rozhodně nebude jednoduchý. Ottawa v posledním zápase ukázala, že je silným týmem. Bude to boj."

Ottawa ve druhém duelu ukázala svou sílu. V průběhu zápasu sice již prohrávala 3:0 a Penguins ji v prvních dvou třetinách přestříleli 31:13, přesto dokázala před polovinou třetího dějství vyrovnat. Domácí si však nenechali zápas vzít a minutu a dvě sekundy před koncem zásluhou Ryana Malona definitivně zvrátili stav ve svůj prospěch.

Hráči Senators si však z porážky nic nedělají. "Nyní se vracíme domů," řekl trenér Bryan Murray. "Jsem přesvědčen, že doma budeme hrát lépe."

"Konec druhého zápasu byl jistě zklamáním, přesto všechny čtyři lajny hrály naplno a vypadalo to, že se konečně ubíráme tím správným směrem," řekl Dany Heatley. "Druhý zápas jsme mohli vyhrát. Nakonec se tak nestalo, proto doufám, že se nám to povede na domácím ledě."

Senators mají v play-off od roku 2006 na domácím ledě statistiku 8-7. Loni tu Sens vyhráli dva ze tří zápasů série prvního kola s Pittsburgh Penguins. Právě tato skutečnost může pro Penguins sloužit jako varování. "Tučňáci" tu sice druhý zápas vyhráli, ale poté v sérii ve třech zápasech nezískali jediné vítězství a byli vyřazeni. "Je dobré, že vedeme 2:0, přesto nevím jestli to bylo nezbytné," řekl obránce Ryan Whitney. "Přesně takhle jsme to chtěli. Je to nejlepší možný výsledek a teď chceme získat zápas číslo tři."

"Přesto vedení 2:0 ještě nic neznamená."

Trenér Therrien je přesvědčen, že dvoudenní přestávka týmu nijak neuškodí. "Aspoň zchladíme vášně," řekl. "Víte, jsme oproti loňsku jiný tým. Už to pro nás není nové. V pondělí do toho půjdeme a naši hráči vědí, co mohou očekávat."

"Hrajeme proti velice kvalitnímu týmu, na to nesmíme zapomínat. Senators loni došli až do finále. Na venkovní zápasy si věříme."

A hráči Penguins jistě mají mnoho důvodů, proč si věřit. Malone, Malkin a Sýkora již dali dohromady šest branek, zatímco Crosby a Hossa sbírají asistence. Brankář Marc-Andre Fleury pochytal 95% střel a tým využil 4 z 11 přesilovek. "Doufám, že umíme hrát lépe," řekl centr Jordan Staal. "Zatím se nám dařilo. Všechno nám vychází, musíme v tom pokračovat."

13. 04. 2008, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Capuano 1968 (USA, 56 let)
Jason Woolley 1969 (Kanada, 55 let)
Krys Kolanos 1981 (Kanada, 43 let)
Rick Kessell 1949 (Kanada, 75 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
30496 hlasů, 21% (30496)
Jeff Skinner
28392 hlasů, 20% (28392)
Patricka Sharpa
28751 hlasů, 20% (28751)
T.J. Oshieho
28278 hlasů, 20% (28278)
Martina St. Louise
26315 hlasů, 19% (26315)

Celkem hlasů: 142232
Tento den v minulosti