Rob Scuderi: Je to podobné jak v roce 2008

Neuplynulo ani dvánáct hodin od okamžiku, kdy se bývalý obránce Penguins Rob Scuderi dostal se svým týmem Los Angeles Kings do finále Stanleyova poháru, a už si mohl na svém mobilním telefonu číst gratulace od svých bývalých spoluhráčů Sidney Crosbyho nebo Brookse Orpika.

"Pár zpráv jsem od býválých spoluhráčů dostal, popřáli mi hodně štěstí. Je to vždy pěkné, když se kamarádi takto ozvou," nechal se slyšet Scuderi, který byl v roce 2009 při vítězném tažení Pittsburghu za Stanley Cupem jedním z klíčových beků.

Po vítězné sezóně pak odešel Scuderi, přezdívaný "The Piece", do Los Angeles a mnoho fanoušků Pens tento odchod doslova obrečelo s tím, že jeho defenzivní schopnosti sotva někdo nahradí. A možná měli pravdu, od Scuderiho odchodu totiž dokázali Pens vyhrát pouze jednu jedinou play off sérii.

Scuderi, který v Los Angeles tvoří obrannou dvojici s Drew Dougtym, si je vědom podpory z Pittsburghu a ví že, lidé tam budou ve finále Stanley Cupu fandit jemu jako jejich bývalému hráči než někomu z dvojice divizních rivalů New York Rangers a New Jersey Devils. Této podpory si náležitě cení.

"Je to pro mě velký kompliment. Jsem rád za to, že lidé v Pittsburghu nezapomněli a oceňují moji snahu, kterou jsem tam nějakou dobu pro klub vynakládal," prozradil Scuderi.

Jeden z pittsburghským deníků přinesl se Scuderim rozhovor, jehož překlad si můžete přečíst na následujících řádcích.

Jaké to je sdílet šatnu s Mikem Richardsem a Jeffem Carterem, proti kterým jsi za Tučňáky nastupoval, když oni hájili dres Philadelphie?

Úplně v pohodě, oba jsou to dobří lidé, což je asi to nejdůležitější. A nemyslím si, že jsou tím typem hráčů, kteří by se najednou změnili jen kvůli tomu, že přestoupili do jiného mužstva. Nemyslím si, že by bylo něco pravdivého na těch historkách, které se o nich šířily, když hráli za Philadelphii. Oba jsou to profesionálové.

Velkým tématem letošního play off jsou zblokované střely. Zblokoval jsi jich letos víc než v předcházejících play off?

Každý tým má nějakou svoji defenzivní strukturu a blokování střel bývá její součástí. Občas to bývá stresující jak pro útočníka, kterému ležící obránci zavazejí, tak pro obránce, kteří zase musejí počítat s tím, že schytají nějakou tu ránu. Víc jsem jich asi nezblokoval.

Jak pomohla Kings tvoje zkušenost, kterou jsi získal v letech 2008 a 2009, kdy jsi s Penguins hrál dvě finále za sebou?

Určitě hodně, skvělým příkladem byl čtvrtý zápas proti Phoenixu, který jsme prohráli 0:2 a který nám přerušil šňůru několika vyhraných zápasů za sebou. Byli jsme v tom zápase tak dole, jako v žádném jiném před tím a já cítil, že se na lavičce objevuje zmatek. V tu chvíli přišel můj čas, abych zužitkoval zkušenosti a uklidnil tým. Klukům jsem řekl, že je to pouze jeden zápas a že ten o našem úspěchu rozhodovat nebude. V pátém zápase jsme sice taky nezačali dobře, ale byli jsme klidnější, dokázali jsme ho vyhrát a postoupit do finále.

Jak si se spluhráči užíváte cestu vyřazovacími boji?

I když máme systém založený spíše na obraně, je tu i tak hodně talentovaných útočníků. A ti jsou pro nás zároveň i důležití defenzivní hráči. Hodně mi to připomíná rok 2008 s Penguins. Tehdy, když jsme vyhráli první kolo, byli jsme vzrušení z toho, co bude dál. Pro spoustu z nás to byly nové zážitky. A když jsme dál vyhrávali, byli jsme čím dál více sebevědomější a v týmu to vřelo. Podobné je to i teď.

Mají Kings nějakého známého fanouška, jako mají například Lakers Jacka Nicholsona?

Nicholsona jsem na našem zápase nikdy neviděl. Celebrity mě moc nezajímají, vím akorát, že se o náš hokej začal zajímat David Beckham. Jsem fanouškem New Yorku Jets a tak jediného, koho bych na našem zápase ocenil, by byl Joe Namath.

24. 05. 2012, Will





Další články týkající se hráče Rob Scuderi

08. 07. 2013 - Kousek je zpět
02. 07. 2009 - Pens ztratili Roba Scuderiho





Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti