Prosadil se pouze Alexander Ovechkin

Evgeni Malkin je po operaci kolene a mimo hru do konce sezóny, Sidney Crosby stále laboruje se symptomy otřesu mozku a tak byl Alexander Ovechkin jediným zdravým hráčem z trojlístku hvězd, na které jsou vždy fanoušci Pittsburghu a Washingtonu ve vzájemných duelech zvědavi. A byl to právě útočník Capitals, který jedinou brankou rozhodl o vítězství svého týmu nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

Ovechkin rozhodl zápas střelou příklepem v přesilové hře. "Měl jsem hodně času, tak jsem vystřelil. Nic to nebylo. Porazili jsme silný tým, získali body a nyní si užijeme den volna," popsal pocity po zápase sám střelec.

V posledních čtyřech utkání ruský utočník vstřelil svůj třetí gól. "To je to, co dělá. Ale co se mu nedařilo dělat prvních padesát zápasů," nechal se slyšet trenér Capitals Bruce Budreau a pokračoval: "V posledních dvou týdnech se znovu stává naším lídrem."

Dalším mužem z řad Capitals, který se podílel na tom, že Tučňáci nedokázali vytěžit ze zápasu žádný bod, byl brankář Michal Neuvirth. Ten pochytal všech 39 střel Penguins a připsal si tak třetí shutout v kariéře.

Zápas se ale pár sekund před Ovechkinovou brankou mohl ubrat do zcela jiných kolejí. To kdyby Jordan Staal proměnil svůj samostatný únik v oslabení. Bohužel se to nepodařilo a tak mohli Capitals založit útok zakončený gólem.

"Vypracovali jsme si celkem hodně příležitostí. Brankář ale dělal dobře svoji práci a nedopustil, abychom měli druhé šance při dorážkách," pochválil gólmana soupeře Jordan Staal, který nastoupil přesto, že ho v minulém utkání proti Chicagu trefil puk do obličeje. "Zápas rozhodla přesilovka, kterou jsme neubránili," přidal.

Do zápasu za Penguins nenaskočil obránce Paul Martin, který je otřesen po jednom z hitů, který utrpěl v předchozím zápase. Nemělo by se však jednat o nic vážného. Nahradil jej z farmy na rychlo povolaný Brian Strait, který tak odehrál svůj první zápas v NHL.

Pět hráčů Pittsburghu si připsalo shodný počet pěti střel. Jednalo se o útočníky Jordana Staala, Pascala Dupuise, Tylera Kennedyho, Maxima Talbota a obránce Zbyňka Michálka. Michálek pak do své osobní statistiky přidal ještě čtyři blokované střely soupeře.

Penguins proghráli s Capitals deset z posledních dvanácti utkání a sedmé utkání v řadě na svém ledě.

22. 02. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Craig Adams 1977 (Brunej, 47 let)

Doug Shedden 1961 (Kanada, 63 let)
Victor Ignatjev 1970 (Lotyšsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13057 hlasů, 20% (13057)
Martina St. Louise
11203 hlasů, 17% (11203)

Celkem hlasů: 66432
Tento den v minulosti