Penguins se lepší, ale Red Wings nepanikaří

Detroit Red Wings ve třetím zápase finále konečně zjistili, co všechno Sidney Crosby a jeho Pittsburgh Penguins dokáží. Pro Tučňáky je možná také důležité, že se Evgeni Malkin opět dostal do tempa.

Detroit Red Wings ve třetím zápase finále konečně zjistili, co všechno Sidney Crosby a jeho Pittsburgh Penguins dokáží. Pro "Tučňáky" je možná také důležité, že se Evgeni Malkin opět dostal do tempa.
Ruský útočník za posledních sedm zápasů dal jediný gól, avšak ve třetím zápase finále si vytvářel šance a hrál efektivně. Sice se nezapsal do výsledkové listiny, přesto byl vidět. "Malkinova hra se mi líbila. Byl to jeho nejlepší zápas ve finále," řekl trenér Michel Therrien. "I Když nedal gól, tak tvořil hru a dobře bruslil. Věděli jsme, že to přijde, že se to ubírá tím správným směrem. Je to pro něj dobré znamení."

Pro jeho tým také. Penguins nyní zjišťují, jaké to je, když se Crosbymu a Malkinovi nedaří. Malkin byl první dva zápasy mentálně a fyzicky na dně, což by vzhledem k úspěchům v prvních dvou kolech play-off nikdo nečekal. Ve středu rozdal více bodyčeků a viditelně pozvedl hru téměř stálého spoluhráče Petra Sýkory. "Ve třetím zápase jsem se cítil lépe," řekl Malkin za pomoci překladatele Georgie Birmana. "Nyní vím, jak to ve finále chodí. Každý zápas je lepší a lepší."

Penguins jsou o mnoho mladší než Red Wings, proto doufají, že jim dlouhá série přijde vhod. "První dva zápasy jsme nehráli zrovna dvakrát dobře a to zvláště platí pro mě," řekl Malkin. "První dva zápasy se mi nedařilo, ale trenéři mi dali dobré rady. Řekli mi, co mám dělat, takže jsem to překonal a odehrál dobrý zápas."

Hráči Pittsburghu rozhodně nebyli se svým výkonem ve třetím zápase spokojeni. "Slyšel jsem, že někdo říkal, že jsme odehráli téměř bezchybný zápas," řekl obránce Brooks Orpik. "Přesto si dokáži vzpomenout na několik situací, kdy nás přečíslili. Rozhodně jsme hráli lépe než v prvních dvou zápasech, ale téměř bezchybný výkon to rozhodně nebyl."

Čtvrtý zápas bude opět klíčový a Penguins se v něm budou snažit prodloužit domácí sérii neporanitelnosti (9-0). "Náš tým se celkově zlepšil," řekl Therrien. "Každý zápas si zvykáme. Každý zápas si více věříme. A to je dobré znamení. Myslím si, že je to přirozené, protože jsme velmi mladý tým. Všechno je pro nás ve finále nové."

Detroit Red Wings jsou v podobné situaci jako v prvním kole. Proti Nashvillu nejprve dva domácí zápasy vyhráli, aby byli posléze ve dvou zápasech na jejich ledě poraženi. Ve druhém utkání v Mellon Aréně tedy budou chtít něčemu podobnému zabránit. "Rozhodně jsme si nemysleli, že vyhrajeme čtyři zápasy v řadě," řekl brankář Chris Osgood. "Doufali jsme v to, ale přesto jsme čekali, že to bude náročná a dlouhá série."

Detroit byl ve třetím zápase opět lepším týmem, avšak na góly nakonec prohrál 3:2. Není tedy důvod k panice. "Rudá křídla" jsou v herní pohodě a v sérii vedou 2:1. "Když je to 2:1 nebo 2:0, tak stále není konec," řekl obránce Nicklas Lidstrom. "Musíte to vzít tak, že vyhrát musíte čtyřikrát. Nebude to jednoduché. Soupeř má opravdu dobrý tým a nám bylo jasné, že se dokáže vrátit."

Detroit ve třetím zápase Pittsburgh přestřílel v poměru 34:24. "V zápase jsme mohutně finišovali," řekl Lidstrom. "Měli jsme několik šancí a mohli jsme vyrovnat. Na tom se dá stavět. Chceme to přenést do čtvrtého utkání a využít toho. Rozhodně jsme ve třetí třetině hráli naplno."
Oba týmy dnes netrénovaly a vypadá to, že si chtěly od hokeje odpočinout. Poprvé v letošním play-off nebyl Sidney Crosby k dispozici médiím. Michel Therrien dorazil na tiskovou konferenci jako poslední. "Omlouvám se, nestihl jsem to," řekl bezprostředně po příchodu. "Musel jsem se vrátit do školy a vyzvednout mou dceru."

30. 05. 2008, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Capuano 1968 (USA, 56 let)
Jason Woolley 1969 (Kanada, 55 let)
Krys Kolanos 1981 (Kanada, 43 let)
Rick Kessell 1949 (Kanada, 75 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
30488 hlasů, 21% (30488)
Jeff Skinner
28386 hlasů, 20% (28386)
Patricka Sharpa
28748 hlasů, 20% (28748)
T.J. Oshieho
28270 hlasů, 20% (28270)
Martina St. Louise
26306 hlasů, 18% (26306)

Celkem hlasů: 142198
Tento den v minulosti