Penguins jsou v klinické smrti, chtějí se z ní dostat

Přestože prohrávají 1:3 na zápasy a historie říká, že je z jejich pohledu série ztracená, snaží se Penguins držet co to jen jde a a každý další zápas berou jakou známku toho, že ještě žijí a že je o co hrát. S tímto vědomím šli do čtvrtého zápasu, který nakonec vyhráli 10:3 a půjdou s ním i do toho dnešního.

V tom všem zlém, co se s Penguins během série dělo, se dají nalézt malé záblesky, které dávají naději. Objevily se hlavně v posledním zápase, který Pens jako jediný v sérii vyhráli. Penguins v něm vypadali, jako by se konečně našli, bylo to vidět nejen na jejich výkonu, ale i na jejich emocích nebo sebevědomí.

"V této kabině je neskutečně obrovské množství víry," prohlásil před čtvrtým zápasem Steve Sullivan. A rozhodně to nebyla jen fráze pro uspokojení novinářů, z jeho hlasu šla cítit touha a odhodlanost. "Bojujeme o přežití, abychom mohli hrát další zápas," dodal pak po utkání.

Flyers, přestože vedou v sérii 3:1 na zápasy, jsou k poražení, Achillovu patu mají na postu brankáře, o který se dělí dva Rusové Ilya Bryzgalov a Sergei Bobrovsky. Penguins však na tom, co se brankáře týče, nejsou o moc lépe. Pokud chtejí pomýšlet na zdramatizování série, musí se co nejdřív dostat do formy Marc-Andre Fleury. Poslední dvě třetiny posledního utkání naznačily, že by to mohlo jít.

Tučňáci během základní části už několikrát předvedli, že se z nevýrazných výkonů a série porážek dokáží okamžitě vzpamatovat. Na začátku sezóny prohráli třikrát v řadě aby poté pětkrát za sebou vyhráli. Podobně pak v lednu prohráli šestkrát a následně si připsali osm vítězství. Zvládali to ale i obráceně, po jedenácti vítězstvích v řadě přišly nevyrovnané výkony a několik zbytečných porážek, kvůli kterým přišli o první místo v konferenci.

Dalším bodem od kterého by se mohli Penguins odpíchnout, je skutečnost, že při vyrovnaném počtu hráčů na ledě vedou na skóre 15:11. Musí však zlepšit hru v oslabení a nesmějí si nechat dávat góly ve vlastních přesilovkách, i to se jim totiž několikrát stalo.

I kdyby se však Penguins vzchopili a začali hrát svoji hru, vyhrát tři zápasy po sobě budou mít obrovsky těžké. Vzhledem k vývoji série však již nemají co ztratit.

20. 04. 2012, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Duane Rupp 1938 (Kanada, 86 let)
Dunc McCallum 1940 (Kanada, 84 let)
Hartland Monahan 1951 (Kanada, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti