Hloupé vyloučení prohrálo Tučňákům zápas

V dnešním zápase, který v hledišti sledoval i legendární obránce Bobby Orr, podlehli Penguins 2:3 Floridě, když rozhodující gól dostali tři a půl minuty před koncem v oslabení za příliš mnoho hráčů na ledě. Do utkání opět nezasáhl kapitán Sidney Crosby, byl to jeho stý zápas, ve kterém Tučňákům za svoji kariéru chyběl. Do branky se postavila dvojka Brent Johnson.

Úvod zápasu se vydařil lépe Tučňákům, kteří se už po děvětašedesáti sekundách dostali díky Chrisi Kunitzovi do jednogólového vedení. Poprvé po čtyřech zápasech tak vstřelili první gól zápasu.

Kunitz nejprve po vhazování ve středním pásmu vystihl přihrávku Seana Bergenheima a poté přihrál puk doprava Pascalovi Dupuisovi, který mu puk ihned vrátil. První Kunitzův pokus brankář Floridy Jose Theododre ještě vyrazil, na dorážku byl už však krátký.

Z vedení se Penguins radovali pouze něco přes sedm minut. To Kris Versteeg našel z pravého kruhu osamoceně najíždějícího Briana Campbella, který překonal Johnsona pěkným backhandovým blafákem.

O půlminuty později mohli Pens prohrávat, když se před Johnsonem ocitli osamocení Sean Bergenheim a Jack Skille. Druhý jmenovaný ale po přihrávce prvního naštěstí minul svým střeleckým pokusem z pravé strany brankoviště branku.

Penguins měli velkou šanci dostat se o pět do vedění osm minut před koncem první třetiny. Tyler Kennedy našel od pravého mantinulu krásnou přihrávkou najíždějícícho Matta Cooka, který se řítil osamoconý na brankáře Theodora. Zkusil backhandový blafák, který však kanadský brankář vystihnul.

Stav 1:1 vydržel do šestadvacáté minuty zápasu, kdy na trestnou lavici odešel za nedovolené bránění Chris Kunitz. Panthers přesilovou hru využili už po patnácti sekundách. Do vedení 2:1 je dostal střelou zápěstím z mezikruží Tomáš Fleischmann, který se nejlépe zorientoval v menší skrumáži v levém kruhu.

Na 2:2 srovnal v čase 12:38 svým desátým gólem v sezóně Jordan Staal, který sebral puk na hranici brankoviště, neukvapil se, popojel si s ním k pravému kruhu a pod ležícím Stephenem Weissem a brankářem Theodorem posal puk do sítě.

Tento gól strhl Penguins k velké aktivitě a velkému tlaku v útočném pásmu, ze kterého však už další gól nevzešel.

Celá druhá třetina se nesla ve znamení velkké střelecké aktivity na obou stranách, brankáři zlikvidovali dohromady celkem čtyřiadvacet střel. Pittsburgh jich vyslal šestnáct, Florida deset.

Třetí třetinu se dlouho hrálo bez šancí, první velké přišly až v její druhé polovině v podání Krise Versteega a Evgeni Malkina.

Čtyři minuty před třetí sirénou Penguins špatně vystřídali, za což dostali dvouminutový trest a posléze i rozhodující gól zápasu. Po velké skrumáži v brankovišti ho vstřelil Stephen Weiss.

Pens měli na úplném konci ještě několik slibných šancí k vyrovnání, všechny ale zneškodnil výborný Jose Theodore v brance Panthers.

20. 11. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Anders Hakansson 1956 (Švédsko, 68 let)
Bob Dillabough 1941 (Kanada, 83 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13057 hlasů, 20% (13057)
Martina St. Louise
11204 hlasů, 17% (11204)

Celkem hlasů: 66433
Tento den v minulosti