Eric Tangradi svědomitě plní úkoly a čeká na příležitost

Když byl útočník Eric Tangradi povolán z farmy ve Wilkes-Barre do hlavního týmu Penguins, vzal si s sebou oblečení a jiné potřebné věci pouze na několik dnů. Nebylo to tím, že by neměl čas se sbalit nebo že by měl malý kufr a už vůbec ne tím, že by předpokládal, že se za pár ní opět vrátí.

Učinil tak proto, aby na sebe vyvinul tlak a aby si uvědomil, že jeho štace v hlavním týmu může kdykoli skončit, pokud nebude každým dnem tvrdě pracovat.

"Prostě jsem chtěl, abych byl každý den ve střehu a připraven. Pokud zůstanu déle, budu víc než rád, že si budu muset věci přikoupit," prozradil důvod netypického počínání sám Tangradi.

Tangradi je spolu s obráncem Simonem Despresem hráčem, o kterém se každoročně před startem přípravného kempu hovoří jako o velkém talentu s tím, že se brzy do hlavního týmu prosadí. Zatím se to však ani jednomu z nich natrvalo nepodařilo.

"Richard Park a Joe Vitale měli hodně dobrou přípravu, našli jsme pro ně v týmu místa, na kterých jsou pro nás užiteční," nechal se slyšet asistent trenéra Tony Granato a dodal: "Ti dva Tangradiho tak trochu vytlačili."

Mohlo by se zdát, že další začátek sezóny na farmě místo v hlavním týmu je pro hráče demotivující. Ne tak pro Tangradiho. Urostlý útočník vzal tuto skutečnost jako výzvu.

"Letos mám hlad po úspěchu, chci pro něj ze sebe vydat vše. Díky tomu se budu snažit být jedním z nejlepších v AHL a přitom se hokejem bavit. Tomuto cíl jsem přizpůsobil jak tréninky, tak svůj životní styl. Pokud budu dodržovat, co jsem si předsevzal, příležitosti a kanadské body přijdou," prohlásil cílevědomě Tangradi.

Body skutečně přišly - ve dvanácti zápasech jich Tangradi získal dvanáct za sedm gólů a pět asistencí. Rovněž přišla také příležitost zahrát si v hlavním týmu.

Sice dostal Tangradi zatím pouze několik minut za zápas ve čtvré formaci, na nic si však nestěžuje a se svými úkoly je smířen.

"Musíte se snažit vytěžit co nejvíce z toho, co dostanete. Mým úkolem je hrát fyzicky, dostávat puky do útočné třetiny a co nejdéle je tam udržet. Pokud toto budu svědomitě plnit, věřím, že mě to posune dál. Jsem tu šťastný a budu dělat, co je potřeba," říká Tangradi.

"O Tangradim se už dlouho mluví, je však třeba připomenout, že je mu stále jen dvaadvacet let. Je to mladý hráč, který na sobě musí neustále pracovat, vše má před sebou. Pokud by byl v jiném týmu, asi by pravidelně hrál NHL. Pro něj je to nyní možná trochu skličující, nicméně z hlediska dlouhodobé kariéry je podle mě tento jeho vývoj tím nejlepším," zamyslel se Tony Granato.

Tangradi přišel k Penguins na jaře roku 2009 spolu s Chrisem Kunitzem z Anaheimu, když opačným směrem putoval obránce Ryan Whitney.

14. 11. 2011, Will





Další články týkající se hráče Eric Tangradi

14. 02. 2013 - Z Tangradiho trejdu by mohl těžit Beau Bennett
25. 01. 2013 - Zajímavosti: Malkin uznal chybu, Tangradi do čtvrté řady
01. 10. 2010 - Despres s Tangradim mají zamířeno do hlavního týmu





Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti