Dva výpadky proudu, jeden gól

Dvojnásobný výpadek proudu v Mellon Areně trenéra Penguins Michela Therriena příliš neznervózněl. Ani nedával svým svěřencům za vinu tradičně pomalý start, který jako obvykle gradoval s pokračováním zápasu. Kamenem úrazu však byl nařízený samostatný nájezd, který rozhodl o vítězství 1:0.

Therrien ani v nejmenším nezatajoval rozčarování nad tím, jak Chad Kilger z týmu Maple Leafs dostal v čase 13:09 téměř zadarmo šanci rozhodnout. Vše se událo v momentě, kdy chtěl obránce Penguins Rob Scuderi útočníku Toronta sebrat puk a spolu s pukem podrazil i Kilgerovy nohy. ?Bylo to špatné rozhodnutí,? řekl Therrien, který dále vysvětloval, že Kilger nesplnil kritérium ?čistého úniku?, který by případně mohl znamenat samostatný nájezd. Kilger měl pochopitelně jiný názor.

?Myslím si, že jsem jel přímo na bránu,? řekl. Druhý z účastníků události byl pochopitelně nespokojen s důsledkem vyloučení - ?Cítím se špatně, protože to mému týmu prohrálo zápas,? řekl ? ale rozhodnutí samozřejmě nezpochybnil. ?Samozřejmě, že jdu nejprve po puku,? řekl. ?Mířím na puk, ale když zasáhnu brusle je z toho problém. Doufal jsem, že dostanu dvě minuty, ale s rozhodnutím se musím smířit.? Kilger se přesto nenacházel ve snadné situaci. Proti němu stál Marc-Andre Fleury, který za celý večer chytal ohromně, avšak útočník Toronta to provedl bezchybně, když ho překonal ?čistou? , prudkou střelou.

?Vychutnal si mě,? přiznal Fleury. Kilger překonal Fleuryho na té straně, kde drží hokejku. Ne, že by tuto stranu považoval za horší, ale pravdou je, že se hráčům Toronta za celý večer nepodařilo Fleuryho překonat přes lapačku. ?Viděl jsem jak umí perfektně chytat lapačkou,? řekl Kilger. Naopak Fleuryho oponent v brance Toronta Mikael Tellqvist předvedl 21 zákroků a vychytal shutout. Penguins ho sice překonali, ale bylo to údajně několik milisekund po první siréně. Tomáš Surový téměř skóroval na 1:0, ale videorozhodčí Dale Ruth správně poznal, že puk přešel za brankovou čáru až po konci třetiny.

?Nevím jak to bylo,? přiznal Surový. ?Bylo to těsné.? Porážka upravila statistiku Penguins na 17-39-12 a tým proti Maple Leafs ve třech duelech ani jednou nevyhrál. Proti Torontu sehrají ještě jeden zápas a to 18. dubna. Zápas byl dvakrát přerušen během druhé třetiny, protože osvětlení pod stropem arény několikrát selhalo a celá budova se na chvíli ponořila do tmy. Prezident klubu Ken Sawyer uvedl, že v prvním případě byla přerušena dodávka proudu od firmy Duquesne Light a podruhé se v sekci B-27 objevil malý požár.

První zpoždění trvalo 18 minut. Během druhé třetiny, která se nehrála od 14. minuty, se obě mužstva odebrala do šaten a zbývající čas byl přičten ke třetímu dějství. Dnešní kauza tak možná ukázala, že nejstarší hala v NHL skutečně nevyhovuje technickým podmínkám a její co nejrychlejší uzavření je na místě.

20. 03. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Craig Adams 1977 (Brunej, 47 let)

Doug Shedden 1961 (Kanada, 63 let)
Victor Ignatjev 1970 (Lotyšsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13057 hlasů, 20% (13057)
Martina St. Louise
11203 hlasů, 17% (11203)

Celkem hlasů: 66432
Tento den v minulosti