Dustin Jeffrey cestovatel

Útočník Dustin Jeffrey ještě nebyl ani na světě, když hudebníci Willie Nelson, Johnny Cash, Waylon Jennings and Kris Kristofferson složili a nahráli v roce 1985 píseň "Highwayman". Text písně však nyní prožívá na vlastní kůži. Během posledních šesti týdnů strávil na dálnicích Pensylvánie spoustu času, když neustále cestoval mezi hlavním týmem Pens a jeho farmou ve Wilkes-Barre. A ať už hráje kdekoliv, vždy ze sebe vydá maximum.

"Dustin je vynikající hokejista, určitě má na NHL," vysekl spoluhráči poklonu obránce Ben Lovejoy, který s Jeffreym strávil velkou část kariéry ve Wilkes-Barre/Scranton a dobře jej tak zná.

Jeffrey se v hlavním týmu Penguins, do kterého byl během sezóny povolán celkem čtyřikrát, ukázal v šesti zápasech. Připsal si v nich dva góly, jednu asistenci a tři kladné +/- body. Na farmu byl zpět odeslán třikrát a pravděpodobně tam bude poslán i poté, co se uzdraví hlavní hvězdy týmu Evgeni Malkin a Sidney Crosby. Vůbec ho to ale neznepokojuje ani neodrazuje.

"Je tu šestnáct útočníků a já jsem jediný s dvoucestným kontraktem," vysvětluje Jeffrey a pokračuje: "Doufám, že si v letošním roce udělám dobé jméno a nezklamu."

Četné cestování mu vůbec nevadí: "Mám několik košil a obleků, které jsou vždy připraveny se mnou vyrazit," říká s úsměvem.

Trenér Penguins Dan Bylsma je s ním spokojen a říká, že jeho nynější pozitivní výkony mu mohou pomoci k výraznějšímu prosazení se v příštích letech: "Kouknětě se na Deryka Engellanda nebo Bena Lovejoye. Ti minulou sezónu nastoupili taky jen na pár zápasů a tu letošní jsou již stabilními součástmi našeho celku. A ukazují, že na NHL mají."

Bylsmovi se na Jeffreym libí rychlost a schopnost vyhrát bully. Využívá ho jak při hře v oslabení, tak i v přesilových hrách.

"Moje všestrannost mi pomáhá. Když jsem byl povolán poprvé, hrál jsem jen v oslabeních. Nyní se už objevuji i v přesilových hrách. Vybojovat si minuty na ledě je tady hodně těžké, proto musím každou z nich náležitě využít," říká Jeffrey.

"Pro Dustina to musí být těžká situace. Představte si, je ve Wilkes-Barre, počítá s tím, že bude mít den volno a najednou jej povolají sem do Pittsburghu," vysvětluje Ben Lovejoy a doufá, že si Jeffrey brzo vybojuje místo v základní sestavě Pens: "Stejně jako já, Deryk Engelland, Mark Letestu a Chris Conner se musí hlavně snažit hrát co nejlépe na farmě. To je hlavní předpoklad toho, aby tu byl co nejdříve s námi. Doufám, že tu bude spíše dříve než později."

24. 01. 2011, Will





Další články týkající se hráče Dustin Jeffrey

21. 01. 2013 - Vitale a Jeffrey se perou o místo v sestavě
09. 01. 2013 - Uzdravený Dustin Jeffrey doufá v příležitost
07. 03. 2011 - Dustin Jeffrey bojuje o hlavní tým, a jde mu to





Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Ed Van Impe 1940 (Kanada, 84 let)
Nick Petersen 1989 (Kanada, 35 let)
Richard Park 1976 (Jižní Korea, 48 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
18951 hlasů, 22% (18951)
Jeff Skinner
17131 hlasů, 20% (17131)
Patricka Sharpa
17112 hlasů, 20% (17112)
T.J. Oshieho
16762 hlasů, 20% (16762)
Martina St. Louise
14891 hlasů, 18% (14891)

Celkem hlasů: 84847
Tento den v minulosti