Crosby a spol. poprvé venku

Penguins zatím v letošní sezóně odehráli dva zápasy ve Švédsku a čtyři na domácím ledě Mellon Arény. Dnes večer tedy poprvé odehrají klasické venkovní utkání. V TD Banknorth Garden je čekají Boston Bruins, kteří naopak nastoupí k prvnímu domácímu utkání letošní sezóny.

"Medvědům" se úvodní trip ročníku poměrně povedl. Nejprve vyhráli 4:5 s Coloradem, následně dvě utkání prohráli o gól (Minnesota, Montreal) a před návratem domů si poradili s Ottawou (4:2). "Přípravný kemp byl dlouhý, stejně tak i čtyřzápasový výlet po hřištích soupeřů," řekl centr Bruins Marc Savan deníku Boston Globe. "Cíl jsme splnili ? chtěli jsme vyhrát 50% utkání."

Bruins byli svědky několika zahajovacích utkání a nyní by si tento slavnostní moment chtěli užít po svém. "Už jsem unaven tím, jak pořád poslouchám, jak na stadiónu vyvolávají jména soupeře a každý s pompézností zahajuje novou sezónu," napsal obránce Aaron Ward na svém blogu. "Už mám dost toho, jak musím neustále poslouchat chválu na ten a ten klub. Už se nemůžu dočkat až uvidím černou a zlatavou barvu v ochozech Garden."

Naopak Penguins odehrají první skutečný venkovní zápas letošní sezóny. Jejich statistika má po čtyřech zápasech doma hodnoty 2-1-1. "Tučňáci" jsou povzbuzeni posledním vítězstvím, ve kterém se Sidney Crosby konečně rozehrál k obvyklým výkonům a na své konto si připsal gól a tři asistence. Z duelu proti Maple Leafs si navíc kapitán Pens odnesl tři puky-suvenýry za 100. gól, 200. asistenci a 300. bod.

Crosby s puky pózoval přítomným fotografům a hned vedle něj seděl Jevgenij Malkin, neboť jeden z puků zároveň připomínal Malkinův 200. bod v NHL. Jeden touš tedy představoval dva mezníky a Crosby navrhl, aby se puk přeřízl vedví.

Mnohem důležitější je samozřejmě fakt, že duo Malkin ? Crosby zůstává díky úspěšnému utkání proti Torontu pohromadě. Zůstává také rychlík Pascal Dupuis. "Je opravdu rychlý," řekl Malkin o Dupuisovi. "Umí dobře bruslit. Sid umí dobře bruslit. Já jsem trochu pomalejší. Ale je to OK."
Dupuis, jenž na konci loňské sezóny získal stabilní místo po boku Crosbyho a Hossy, se letos zpočátku ocitl až ve třetí lajně. Trenér Therrien však záhy zjistil, že zkrátka pasuje na levou stranu Crosbyho útoku. "Hádám, že mohu být prospěšný," řekl Dupuis, který proti Philadelphii vstřelil rozhodující gól v prodloužení a v minulém zápase byl opět jednou střelecky úspěšný. "Crosby a Malkin si umí podržet puk, takže se jim pouze snažím udělat prostor a využívám při tom své rychlosti. V posledním zápase mě několikrát našli. Dal jsem jeden gól, ale mohl jsem se trefit víckrát."

Zranění: Hostům budou zcela určitě chybět klíčoví obránci Sergej Gončar (rameno) a Ryan Whitney (chodidlo). Start Matta Cooka (zranění horní části těla) je s otazníkem. Bostonu zcela určitě bude chybět Chuck Kobasew (kotník), zatímco P.J. Axelsson možná nastoupí.
Brankáři: Branku Penguins bude hájit Marc-Andre Fleury, branku Bruins Tim Thomas.
Zajímavosti: Crosby byl letos v průměru na ledě 22:54, což je mezi útočníky NHL zatím pátý nejlepší výsledek. Bruins mají zatím velmi špatná oslabení ? 70,6% a 28. místo v NHL.

19. 10. 2008, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
David Gove 1978 (USA, 46 let)
Devan Dubnyk 1986 (Kanada, 38 let)
Ed McGrane 1978 (Kanada, 46 let)
George Konik 1937 (Kanada, 87 let)
Matthew Barnaby 1973 (Kanada, 51 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13058 hlasů, 20% (13058)
Martina St. Louise
11205 hlasů, 17% (11205)

Celkem hlasů: 66435
Tento den v minulosti