Čas pro plán B

I když o něj hodně usilovali, Zacha Pariseho se jim do klubu získat nepodařilo. A protože nepřišel ani Ryan Suter, musejí se teď Penguins zařídit jinak. Na volném trhu už mnoho hráčů nezbylo, nejčastěji se hovoří o Shanu Doanovi nebo Alexanderu Seminovi, ani jeden z nich však bohužel nedosahuje kvalit Pariseho a Penguins jsou oběma hráčům ochotni nabídnout pouze krátkodobé kontrakty.

"Pokud bychom našli křídlo pro Sidneyho Crosbyho, bylo by to skvělé. Hodně by nám to usnadnilo život, i když víme, že Sidney je schopen hrát v podstatě s kýmkoliv. Křídla nepadají jen tak ze stromů," vyjádřil se k situaci generální manažer Pens Ray Shero.

Zach Parise, kterému vypršela smlouva v New Jersey, se jevil jako perfektní volba. Jenže on se rozhodl podepsat, stejně jako Ryan Suter s rodnou Minnesotou, kde souhlasil s kontraktem 89 miliónů dolarů za třináct let.

Kromě Semina a Doana by v úvahu mohli přicházet ještě Rick Nash z Columbusu a Bobby Ryan z Anaheimu, jenže ti jsou ve svých klubech pod smlouvami a Pengiuns by za ně tedy museli obětovat některé ze svých hráčů.

Shero se nechce s žádným trejdem ukvapit: "Jsou pod smlouvami ve svých klubech. Nikdy nevíte, jaká možnost obchodu se Vám může naskytnout, víc vám k tomu neřeknu."

Penguins se nacházejí v pro ně nezvyklé pozici, kdy mají pod platovým stropem místo přes deset miliónů dolarů a Shero má povolení je všechny utratit. Jenže bohužel není za koho.

Pokud by chtěl jít Shero s některým týmem do výměny, mohl by nabídnout mladíky Simona Desprese, Joe Morrowa, Scotta Harringtona, Olliho Maattu nebo Derricka Pouliota. Za některé z nich by mohl získat vysoce placeného hráče s odpovídajícími hokejovými schopnostmi.

"V současné době se chystáme pracovat s tím, co máme a uvidíme, co bude dál. Pokud by se nasktyla nějaká vhodná příležitost vylepšit tým, využijeme ji," prozradil Shero.

Penguins před časem vytrejdovali Jordana Staala a Zbyňka Michálka. Náhradu za Staala mají v Brandonu Sutterovi, za Michálka však zatím nikdo nepřišel.

"Obrana se nám líbí tak jak je. Pokud ještě dostaneme šanci ji vylepšit, uděláme to. Skutečnost je ale taková, že hodně týmů hledá obránce a najít nějakého není jednoduché," pokračoval Shero.

Pokud Penguins nenajdou na volném trhu nebo výměnou hráče do jedné z prvních dvou formací, povýší na toto místo někdo ze stávajících hráčů. Nejčastěji se mluví o Tyleru Kennedym.

"Počkáme a uvidíme," zakončil povídání Shero.

09. 07. 2012, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Lyle Odelein 1968 (Kanada, 56 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
30487 hlasů, 21% (30487)
Jeff Skinner
28386 hlasů, 20% (28386)
Patricka Sharpa
28748 hlasů, 20% (28748)
T.J. Oshieho
28269 hlasů, 20% (28269)
Martina St. Louise
26306 hlasů, 18% (26306)

Celkem hlasů: 142196
Tento den v minulosti