Čtyři zápasy, čtyři výhry

To je bilance dosvadních předsezónních přípravných zápasů klubu Pittsburgh Penguins. Naposled se Tučňákům podařilo dnes v noci v Consol Energy Center zdolat vítěze Stanley Cupu z Chicaga 4:1, když se o góly postarali postupně Evgeni Malkin, Dustin Jeffrey, Nick Johnson a Mark Letestu.

Za zmínku stojí především kousek Evgeni Malkina. Ten v první třetině předtím, než vyslal gólovou střelu na brankáře Chicaga Aleca Richardse, kontroloval v útočné třetině puk asi deset sekund, během nichž se vyhnul dvěma atakům soupeře. Cloněním před bránou mu zkušeně pomáhal kolega z útoku Eric Tangradi.

Za Pittsburgh se do brány postavil Brent Johnson, který si připsal 21 zákrokuů. Nestačil pouze na střelu Kyle Beache. V první třetině se blýskl zneškodněním samostatného úniku Patricka Kana.

Tři dny před tímto zápasem s Chicagem hráli Pens rovněž doma zápas s Columbusem Blue Jackets, který porazili 3:1 i přesto, že ještě v polovině zápasu prohrávali 0:1.

K obratu zavelel po přihrávce nové akvizice Pens Arrona Ashama Pascal Dupuis, další góly pak přidali Evgeni Malkin, který odehrál většinu zápasu v útoku se Sidney Crosbym, a Asham sám.

V zápase bylo viděno i několik bitek, kdy mezi ty zajímavé patřily ty, ve kterých se proti sobě postavili Kristopher Letang a Jakub Voráček nebo Evgeni Malkin a Rick Nash, tedy hráči, kteří tuto činnost jinak příliš nevyhledávají. Kristopher Letang si zazápasil dokonce dvakrát, když jeho druhým soupeřem byl Matt Calvert.

Stejného soupeře porazil Pittsburgh i o den dříve na jeho půdě, tentokrát poměrem 5:4. Za Columbus vstřelil tři góly český mladík Tomáš Kubalík, jeden pak Kyle Wilson, za Pens stříleli postupně Arron Asham, Mike Rupp, Chris Kunitz, Nick Johnson a Mike Comrie, který se prosadil ve druhém přípravném zápase po sobě.

Dvě největší hvězdy Pens - Evgeni Malkin a Sidney Crosby do zápasu nezasáhly, alternujícími kapitány byli v tomto zápase Chris Kunitz, Matt Cooke a Craig Adams. Kunitz je spolu s Brooksem Orpikem a Jordanem Staalem kandidátem na toto místo, které zůstalo volné po Sergei Goncharovi, pro celou sezónu.

Ve svém prvním přípravném zápase pak Pens porazili Detroit 5:1.

29. 09. 2010, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Jonathan Sim 1977 (Kanada, 47 let)
Wade Brookbank 1977 (Kanada, 47 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
32522 hlasů, 21% (32522)
Jeff Skinner
30453 hlasů, 20% (30453)
Patricka Sharpa
30903 hlasů, 20% (30903)
T.J. Oshieho
30360 hlasů, 20% (30360)
Martina St. Louise
28363 hlasů, 19% (28363)

Celkem hlasů: 152601
Tento den v minulosti