Výborný výkon proti Minnesotě přinesl výhru

Pittsburgh dnes v noci zabral a přerušil sérii tří prohraných zápasů, když porazil Minnesotu na jejím ledě 4:2. Branky si mezi sebe rozdělili čtyři různí hráči, včetně Jamese Neala, který se zatím řadí mezi nejlepší střelce soutěže.

Do zápasu za Penguins nenaskočil produktivní obránce Kristopher Letang, který byl potrestán dvouzápasovou suspendací za faul na Alexandera Burmistrova z minulého zápasu. Přidal se tak k řadě zraněných, mezi které patří Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Brooks Oprik, Tyler Kennedy a Dustin Jeffrey.

Místo Letanga byl z farmy povolán Brian Strait, který však musel hned ve druhé třetině ze zápasu kvůli zranění horní části těla odstoupit. Ve hře se tak začlo točit jen pět obránců, což pocítila zejména dvojice Paul Martin, Zbyněk Michálek, která na ledě strávila přes devětadvacet minut.

"Pro některé hráče to byly tvrdě oddřené minuty. Třeba čtyřka se sedmičkou toho musely hodně odehrát a řešit spoustu náročných situací," vyjádřil se po zápase trenér Dan Bylsma o vytíženosti zmíněné dvojice Martin Michálek.

I přes tato zranění i náročný program však Penguins předvedli výborný výkon a zvítězili 4:2.

"Je to jakoby náš tým postihlo nějaké prokletí. Přesto se snažíme bojovat a myslím, že se nám to daří. Děláme špinavou práci, snažíme se hodně bránit a spoléháme na našeho brankáře," vystihl současnou situaci v klubu Zbyněk Michálek.

Cestu za vítězstvím začal na začátku druhé třetiny Cris Kunitz ranou z levého kruhu po přihrávce Pascala Dupuise. Druhý gól vsítil o šest minut později ve čtyřminutové přesilové hře, kterou dostali Pens za hůl v obličeji Joe Vitaleho, po střele Zbyňka Michálka od modré a následné skrumáži před brankou Jordan Staal.

Další nabídnutá přesilovka, stále ve druhé třetině, se Tučňákům už tolik nepovedla. Nejen, že v ní nevstřelili gól, ale svou chybou ho umožnili vstřelit soupeři. Z brejku snižoval po spolupráci s Mikko Koivem na 1:2 Cal Clutterbuck.

To však bojovné Penguins na cestě za dvěma body nezastavilo. Ve čtvrté minutě třetí třetiny totiž obral James Neal ve středním pásmu o puk Marco Scandellu, najel si po levé straně do útočného pásma a z kruhu zápěstím prostřelil brankáře Niklase Backstroma. Ukázal tak, že v boji o první místo střelecké tabulky si vystačí i bez Evgeni Malkina, který mu nahrál v prvních zápasech na několik gólů a se kterým si na ledě skěle rozuměl.

V třiapadesáté minutě zápasu pak Minnestotě oplatil gól v oslabení Pascal Dupuis. Trefil se totiž rovněž v početní nevýhodě a to při samostatném úniku zakončeným nádherným backhandovým blafákem. Minnesota pak už jen snížila na 2:4 gólem Guillaume Latendresseho.

Nutno podotknout, že Penguins několikrát opět podržel brankář, tentokrát náhradník Brent Johnson, který musel ve svém brankovišti několikrát řešit velmi zapeklité situace. Za svých 24 zákroků byl vyhlášen první hvězdnou utkání.

Dalším klíčem k úspěchu byly opět skvěle zvládnuté oslabení. Penguins jich dnes odbránili celkem pět a v této sezóně z dvaceti pokusů ve venkovních zápasech ještě nedostali gól.

19. 10. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Duane Rupp 1938 (Kanada, 86 let)
Dunc McCallum 1940 (Kanada, 84 let)
Hartland Monahan 1951 (Kanada, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti